PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kampujte na krovu svog automobila

  • Objavljeno:
  • 22.8.2018

Student dizajna na renomiranom univerzitetu ECAL, Sebastian Maluska, došao je na sjajnu ideju kako da bilo koji automobil pretvori u kamper za svega nekoliko sekundi. "The Nest" je jednostavan šator na rasklapanje, načinjen samo od aluminijuma i platna, koji se postavlja na krov automobila.

 

Njegov oblik i dimenzije dizajnirani su tako da pruže avanturistima zaštitu i udobnost dok spavaju, vodeći računa pri tom da šator zauzme minimalan prostor na krovu.

 

 

Inspiraciju za svoj dizajn Maluska je pronašao u svetu nautike, pa je za kreiranje šatora upotrebio lagane i izdržljive materijale – dva aluminijumska rama prekrivena vodootpornim platnom za jedrenje.

 

 

Koristeći što manje materijala, dizajner je želeo da njegov šator bude jednostavniji a tako i cenovno prihvatljiviji od konkurentskih proizvoda, imajući na umu kao ciljnu grupu mlade ljude koji vole ekonomična putovanja, ali i entuzijaste koji vole da istražuju udaljena mesta.

 

 

Do šatora se dolazi merdevinama koje su smeštene u pregradi ispod površine za spavanje, a mogu se izvući i zakačiti sa obe strane šatora. Na njemu se takođe nalaze i prozori kroz koje se ulazi, a po potrebi se mogu zatvoriti rajsferšlusom. Kada je otvoren, "The Nest" može da primi dve osobe.

 

 

Gornji ram šatora preklapa se preko donjeg kada nije u upotrebi, i kreira aerodinamični trougao koji ne stvara otpor vetru kada se vozilo kreće.