PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Jedinstveni enterijer Hotel Not Hotel-a

  • Objavljeno:
  • 30.9.2015

Već samim imenom "Hotel Not Hotel" nagoveštava da se unutra krije sve samo ne običan enterijer. Očekuje vas 15 jedinstvenih soba nalik na umetnička dela, bar šaljivo nazvan "Kevin Bejkon", zajedničke prostorije i kupatila. Zapravo, ceo prostor deluje kao galerija sa sobama izloženim oko centralnog salona.

 


    Originalni tematski apartmani u čast italijanskim ikonama

 

    Belfiore park hotel, smešten na samoj obali jezera Garda na severu Italije, pronašao je                     zanimljiv način da oda počast nekim od najistaknutijih istorijskih ličnosti Italije.   

 


 

Gosti mogu da odsednu u vagonu, tajnoj odaji skrivenoj iza polica ili u španskoj vili unutar hotela. Jedna od najimpresivnijih soba nazvana je "Zona bez krize". Bogato ukrašen luk od drveta dočekuje goste na ulazu. Dizajn inspirisan transilvanijskim simbolizmom drži zlo podalje, pa vas bića poput vampira i duhova sigurno neće uznemiravati u sobi. Ušuškana i zaštićena unutrašnjost kućice sastoji se iz dve male sobice veličine pet kvadrata.

 

 

"Odštampana kuća" može da ugosti dve osobe u skromnih osam kvadrata. Dizajn se poigrava idejom da su u našem svakodnevnom životu gotovo nestale granice između realnosti i digitalnog sveta, pa su tako televizor, fotelje, čak i fasada odštampani i potpuno uklopljeni u realno okruženje.

 

 

A, ako poželite tajno skrovište, tu su skrivene odaje iza polica. Pošto u ovom hotelu nije sve onako kako izgleda, neka ogledala su u stvari dvosmerna, pa gosti iz svojih soba mogu da provere kad je "sigurno" da izađu.

 

 

"Španska vila" predstavlja savršeno mesto za odmor za celu porodicu koja poželi duh Mediterana u Amsterdamu.

 

 

Hotelski bar šaljivo  je nazvan "Kevin Bejkon" uz obrazloženje da imaju par sličnosti. Osim interesantnog imena, nemaju ništa više od drugih, pa opet su jedni od najzaposlenijih u branši.

 

 

Jedinstveni dizajn hotela osmislio je kolektiv "Collaboration-O" koji čini od 14 mladih dizajnera i umetnika i umetnici Arno Coenen i Iris Roskam.

 

 

Foto: hotelnothotel.com