PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Idealan mini odmor u kampovima širom Srbije

 • Objavljeno:
 • 29.5.2014

Ako želite odmor pod vedrim nebom, bez mnogo planiranja i novca, upustite se u kamp avanturu po Srbiji. Širom naše zemlje nalaze se prelepa mesta u prirodi na kojima su smešteni zanimljivi auto kampovi. Dobro opremljeni kampovi imaju vodu, struju i mesta za kamp kućice, kao i sagrađene bungalove sa toaletima i tuševima, odnosno sve preduslove za savršen mini odmor.

 

Kampovi u Srbiji su brojni i ima ih širom zemlje, a među najpoznatijima su kamp Zasavica, Srebrno jezero, Vlasina, Ovčar Banja, Miročka voda, Breza, De Tour, Tiski cvet, Budžak, Srbija, Belocrkvanska jezera, Dunav, Jabukov cvet i Borsko jezero.

KUĆA STIL vam predstavlja šest domaćih kampova među kojima će se naći idealna destinacija za svaki ukus.

 

 1. 1. Kamp Belocrkvanska jezera
 2.  

Otvoren od maja do septembra, kamp Belocrkvanska jezera“ nalazi se na Gradskom jezeru u Beloj Crkvi i može da primi 100 kamping jedinica. Ovo mesto je prava zelena oaza stoletne šume, a ima i sportsko-rekreativne sadržaje, plažu sa tribinom predviđenom za mini teatar, teniske i košarkaške terene. Ribolovci, izletnici i rekreativci rado dolaze ovaj kamp, u čijoj blizini postoji i malo vikend naselje, prodavnica i restoran.

 

 1.  
 2. 2. Kamp Zasavica

 

U blizini Sremske Mitrovice nalazi se Specijalni rezervat prirode Zasavica, u okviru koga se nalazi istoimeni kamp. Ovo je jedan od najmlađih, ali najmodernijih i najopremljenijih kampova u Srbiji, sa kapacitetom od 42 kamping mesta, toaletima i kuhinjom. Zbog blizine rezervata koji čuva brojne zaštićene vrste, idealan je za istinske ljubitelje prirode, a kamperi rezervat mogu obići brodom, čamcima i pešačkim turama.

 

 1.  
 2. 3. Srebrno jezero

 

U blizini Velikog Gradišta nalazi se kamp „Srebrno jezero”, na obali Srebrnog jezera koje predstavlja zatvoreni rukavac Dunava. Ovaj veliki kamp ima kapacitet oko 500 kamping jedinica i 150 mesta za šatore. Smešten je u listopadnoj šumi, a u blizini je plaža, pa su dostupni sadržaji za rekreaciju na vodi. Kamp je dodatno opremljen mašinama za sušenje i pranje veša.

 

 1.  
 2. 4. Kamp Ovčar Banja
 3.  

Pored magistralnog puta koji Beograd sa crnogorskim primorjem nalazi se kamp “Ovčar Banja”, smešten u zaštićenom prirodnom dobru Ovčarsko-Kablarska klisura, poznatom po zapanjujućoj prirodi i brojnim manastirima. Specifičnost kampa ogleda se u postojanju otvorenog bazena sa mineralnom vodom, ali i mogućnošću planinarenja. Blizina Zapadne Morave i akumulacije Međuvršje posebno pogoduje ljubiteljima ribolova i sportova na vodi. Pored mesta za prikolice i šatore, ovde postoji i 13 bungalova sa 36 ležaja.

 

 1.  
 2. 5. Kamp Vlasina
 3.  

Kamp na Vlasinskom jezeru poseduje parcele za šatore i mesta za karavane, a u sklopu kampa nalaze se i dva terena za fudbal, trim staza i uređena plaža. U ovoj netaknutoj prirodi moguće je organizovati takmičenja u sportskom ribolovu, vožnju čamcima i obilazak plovećih ostrva na jezeru. Ovo mesto je idealno za one koji vole mir i tišinu netaknute prirode.

 

 1.  
 2. 6. Kamp Sjenica
 3.  

Na obali Sjeničkog jezera nalazi se kamp u kome provode leto ljubitelji potpuno prirodnog ambijenta. Ovaj kamp se nalazi u srcu Specijalnog rezervata Uvac, nekoliko kilometara uzvodno od jedinstvenog evropskog staništa Beloglavog supa. U ovom kampu periodično se održavaju regate i ribolovačka takmičenja, ali i mesto odakle kreću turističke vožnje Uvačkim jezerom.

 

 

Odmor pod vedrim nebom obožavaju kamperi širom sveta, a auto – kampovi u svetu su sve razvijenijij i pružaju sve veći komfor. U auto kampovima moguće je smestiti se u šatorima, kamp kućicama ili bungalovima. Pored toga, vrlo raznoliki su i tipovi kućica – od onih najjednostavnijih i najmanjih, preko srednjih koji su najčešći, a imaju ono što je najpotrebnije za duži boravak u prirodi, do onih ultra luksuznih, dizajniranih tako da u prirodi pruže svu udobnost doma.

 

Najzahtevnijim kamperima su na raspolaganju i najluksuznije kuće na točkovima,  kao i najšarmantniji šatori na svetu

 

Foto: srbijazatebe.rs / avtokampi.si