PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Hotel Šeraton u obliku potkovice

  • Objavljeno:
  • 11.9.2014

Hotel “Sheraton Huzhou Hot Spring Resort” nalazi se u drevnom kineskom gradu Changksing, poznatom kao “grad svile”, na južnim obalama jezera Taihu u severnom delu Zheijang provincije. Interesantno je da je izgrađen u obliku obrnute potkovice, čiji se krajevi spuštaju dva sprata u dubinu zemlje.

 

Svaka prostorija “Šeratona” u ovom kineskom gradu odiše luksuzom, a opremljen je i svim nezaobilaznim pratećim sadržajima i hi-tech uređajima. Na 27 spratova ima 321 sobu, uključujući 44 apartmana i 39 vila, tako da danas predstavlja idealnu destinaciju za novu kinesku poslovnu elitu. Kina danas kroz ovaj hotel pokazuje novo bogatstvo i svoj rastući uticaj kao ekonomske sile.

 

Prostrana balska dvorana idealna je za velike, raskošne skupove ili konferencije, a za svaki poslovni ili privatni događaj osoblje se trudi da naprednom audiovizuelnom tehnologijom isprati svaki detalj. Gosti hotela imaju mogućnost korišćenja kompletnih usluga spa centra, teretane, fitnesa i bazena. Luksuzni i raskošni laundž bar ukrašen je delima kineske umetnosti, uključujući velelepne skulpture. Restoran služi domaću i internacionalnu hranu, a usled svih pratećih sadržaja hotel pruža gostima sve što im je potrebno, tako da ni ne moraju da napuštaju hotel.

 

Hol u “Šeratonu” osvetljen je sa 20 000 Svarovski i evropskih lampi od prirodnog kristala raspoređenih u obliku talasa preko tavanice, dok je impresivan pod popločan prirodnim kamenom Belim žadom iz Avganistana i Tigrovim okom iz Brazila.

 

Hotel “Šeraton” je pravo mesto za odsedanje za one koji žele da obiđu grad Huzhou, koji datira od pre 2300 godina, a krasi ga jedinstvena pagoda Feiying Ta iz 8. veka, budistički hram iz 14. veka i “Anji Bambbo” muzej smešten u prelepoj šumi, predstavljajući 300 vrsta bambusa, a gde posetioci mogu da nauče zanimljivosti o ovoj biljci. Za ljubitelje prirode u blizini se nalazi Mogan planina, jedan od najlepših kineskih letnjih rizortova, sa živopisnim područjem divljeg bambusa. Posetioci mogu da uživaju u prirodi i na jezeru Taihu, poznatom po krečnjačkim formacijama, treće po veličini slatkovodno kinesko jezero koje je dom za oko 90 ostrva.

 

Ovaj neverovatan hotel je dizajnirao arhitekta Ma Yanson, rođen u Pekingu. Oni koji upravljaju ovim mestom opisuju ga kao mesto opremljeno tako da gosti ostanu zauzeti ili da se opuste, u zavisnosti od toga šta im je potrebno. Hotel je idealno mesto za venčanja, za koja su mladencima na raspolaganju hotelski planeri ovog važnog događaja, ali i za poslovne goste i one željne avantura u prirodi.

 

 

Foto: starwoodhotels.com