PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Hobitski hotel u Rumuniji

  • Objavljeno:
  • 28.1.2017

Na obroncima Karpatskih planina u srcu Transilvanije, muzičari Razvan i Gabriela Vasile izgradili su "dvorac iz bajke", koji je stekao veliku popularnost zbog svog nesvakidašnjeg izgleda koji podseća na kuću Hobita.

 


   Ekološka kuća od 180 evra

 

   Penzionisani nastavnik Majkl Bak iz Engleske uspeo je da sagradi prelepu kućicu u svojoj bašti      za svega 180 evra, koristeći samo materijale koje je uspeo sam da pronađe.

 


 

Ovaj par prodao je svoju kuću u blizini rumunskog glavnog grada Bukurešta i započeo izgradnju bajkovitog hotela 2014. godine. Nakog dve godine, vlasnici su se mogli pohvaliti impresivnim ekološkim zdanjem na 40 kilometara od grada Sibinj, koje je nazvano "Glineni dvorac iz Doline vila" (Castelul de Lut Valea Zanelor).

 

 

Izolovana lokacija i prelepa priroda pružili su dodatan šarm neobičnom hotelu, i naveli brojne posetioce "Glinenog dvorca" da pomisle da su se našli u začaranoj dolini do koje su putovali kroz vreme.

 

 

Pored šarmantnog izgleda hotela i zadivljujućeg pejzaža, pažnju je privukao i nesvakidašnji način na koji je hotel izgrađen. Dvorac je načinjen isključivo od prirodnih materijala – gline, slame i peska, bez upotrebe boja i lakova. Njegove kule izgrađene su od rečnog kamena.

 

 

Bajkovita građevina pretočena je u realnost zahvaljujući profesionalnom arhitekti Ileani Mavrodin, koja ima već dosta iskustva sa ekološkim načinom gradnje.

 

 

Hotel će posedovati deset apartmana sa zasebnim ulazom, a u okviru kompleksa nalaziće se i restoran u kojem će se služiti samo lokalna organska hrana.

 

 

Foto: travelgeni.com / Rodica Avram / Castelul de Lut Valea Zanelor