PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Fuzija dizajna, umetnosti i mode u milanskom hotelu nhow

  • Objavljeno:
  • 29.10.2016

U samom srcu pomodne ulice Tortona u Milanu, nalazi se atraktivan hotel "nhow" koji je dizajnirala svetski poznata arhitektonska i dizajnerska kompanija "Matteo Thun & Partners".

 


   Jedinstveni enterijer Hotel not hotel-a

 

   Sobe iza polica za knjige, kreveti u vagonu i ptičijem gnezdu. Spektakularan hotel u Amsterdamu    jedan je od najbizarnijih hotela na svetu.

 


 

Smešten u prostorijama nekadašnje fabrike "General Eletric-a", hotel "nhow" će vas već na samom svom ulazu uveriti da se ne nalazite u klasičnom hotelu sa četiri zvezdice.

 

 

"Nhow" ne reinterpretira samo pojam hotelskog smeštaja, već teži da pruži drugačije vizuelno i emotivno iskustvo gostima, pretvarajući hotel u izložbeni prostor. Njegove zajedničke prostorije doživljavaju konstantan preobražaj, pretvarajući se u umetničku galeriju, muzej, svojevrsnu binu za kulturna i društvena događanja.

 

Multifunkcionalan prostor ispunjen umetničkim delima i dizajniranim aksesoarima, nameštajem i rasvetnim elementima poput raskošnih lustera "Medusa" koje je dizajnirao Jacopo Foggini ili upečatljivog zlatnog recepcijskog pulta.

 

 

Prostranim hodnicima dominiraju betonski podovi kao podsetnik na industrijsku prošlost zgrade, a u blizini lifta u centralnom hodniku hotela, kroz stakleni pod je moguće čak videti i originalne temelje nekadašnje fabrike.

 

Drugačija boja izabrana je za svaki od četiri sprata hotela – tematski dizajn inspirisan je prirodnim elementima koje čine vazduh, zemlja, voda i vatra.

 

 

Ukupno 246 soba dizajnirano je poput američkih stanova u kojima prostor nije striktno podeljen i gde se različite funkcionalne zone utapaju jedna u drugu. Monohromne površine uokviruju i akcentuju dizajnirane komade nameštaja, poput fotelje koju je kreirao Matteo Thun ili lampe iz kolekcije "Choose" kompanije "Artemide".

 

 

Elegantan spoj luksuza i dizajna ogleda se u nhow penthausu koji se proteže se na 280 kvadratnih metara i dva sprata hotela, u kojem su uživale neke od velikih svetskih zvezda – Bred Pit, Rijana, Edvard Norton, Zlatan Ibrahimović. Na galeriji, spektakularna kada sa staklenim dnom služi kao "tečni plafon" kroz koji se prelama svetlost i baca senke po dnevnoj sobi direktno ispod. Kroz stakleni zid gornjeg sprata pruža se zadivljujuć panoramski pogled na milanski kanal u neposrednoj blizini.

 

 

 

Inspirisan konceptom fluidnosti prostora, restoran hotela u jednom svom delu sadrži nizove zajedničkih stolova sa lampama kompanije "Catellani & Smith", dok je vip zona, odvojena samo zavesama, osvetljena lampama Fiore koje je dizajnirao Jacopo Foggini.

 

 

Filozofija hotela ogleda se i u zoni kafe bara, koji je tokom Furiosalone 2013 redizajnirao Karim Rashid koristeći upadljive boje i nameštaj koji je kreirao sam dizajner: "Nafir" lustere, "Kant" i "Kat" stolice i "Tak" stolove.

 

 

Foto: Marble Press / nhow-milan.com