PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Forbs: Das Stue trenutno najatraktivniji hotel u Berlinu

  • Objavljeno:
  • 28.1.2015

Brilijantan spoj tradicionalnog i modernog, veličanstven ambijent i originalno dizajniran enterijer za koji se pobrinula Patricija Urkiola, bili su više nego dovoljni da "Das Stue" hotel ponese epitet trenutno najatraktivnijeg hotela u Berlinu prema oceni Forbs magazina.

 

Hotel sa 79 soba sastoji se od istorijskog dela i nove zgrade koja je delo arhitektonskog dvojca Axthelm i Rolvien. Nalazi se u tradicionalno diplomatskom delu Berlina, a prošlost te oblasti je od velike istorijske važnosti.

 

Mnoge zgrade stranih ambasada koje okružuju hotel dokaz su dugogodišnje internacionalne orjentacije tog distrikta. Hotel je, zapravo, renovirana zgrada bivše danske ambasade, znamenitosti iz tridesetih godina prošlog veka.

 

 

Veličanstvena, blago zakrivljena siva kamena fasada dočekuje goste na samom ulaz u hotel. Unutra, stotine lampica privlače ih ka velikom ulaznom holu okruženom impozantinim stepeništem. Ispod svetla, impresivna skulptura glave krokodila navodi posetioce da uspore, da se dive i prepuste okruženju koje na brilijantan način spaja tradicionalno i moderno.

 

 

Virtuoz dizajna enterijera, Patricija Urkiola, uredila je zajedničke prostorije hotela. Salon je pun zanimljivih oblika, boja, neobičnih tekstura i kvalitetnih materijala kao što je bakar. Veliki deo nameštaja je dizajnirala upravo Urkiola, a i ostali predmeti kao što su kožne životinje – nosorozi, nilski konji, bizoni  bili su njen izbor.

 

 

Posetioci mogu biti vrlo iznenađeni kada im u baru pogled uvrati jedan noj. Iza prostora za sedenje, trapezoidni bar već je postao jedno od najelegantnijih mesta za sastanke u Berlinu.

 

Poznata dizajnerka enterijera izabrala je multifunkcionalnu kolekciju "Maia" kompanije "Kettal" za opremanje ležernog restorana, a neke od stolica specijalno su prilagođene ovom projektu.

 

Foto: das-stue.com / kettal.com / architecturaldigest.com / designhomes.pics