PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Fascinantni hoteli u SAD

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Iako preko turističkih vodiča, magazina i sajtova možete dobiti pregršt informacija o hotelima, nikada ne možete biti sigurni da su one zaista i tačne. Jedni se oslanjaju na preporuke stručnjaka, drugi na marketing menadžere i promotere, dok treći prikupljaju mišljenja gostiju. Analizirajući sve te procene, "U.S. news" sačinio je listu pet najluksuznijih hotela u SAD. Urednici ovog lista uporedili su oko 2.000 hotela i na osnovu raskošnosti dizajna, usluga i pogodnosti koje nude gostima izdvojili one u koje se gosti uvek vraćaju.

 

Amangani – Džekson, Vajoming

 


Zahvaljujući svojoj gracioznosti koja gostima oduzima dah, hotel "Amangani" (miran dom na jeziku Šošona) proglašen je za najluksuzniji u 2013. Prošle godine zauzeo je šesto mesto na listi, što je podstaklo mendžment i osoblje da se potrude i hotelu obezbede najbolju poziciju. Crveni drveni plafoni, podovi od škriljca i umetnička dela odmaralištu daju eleganciju i prirodnost. Međutim, ono što gostima "Amangane" najviše prija su bazen sa toplom vodom, sa pogledom na snegom prekrivenu planinu Teton, spa centri i ukusan restoran u kojem se služe lokalni specijaliteti od mesa i ribe. Stjuart Kempbel, generalni menadžer hotela, ističe je osoblje najbolje od svega što "Amangani" pruža. "Gosti mi kažu da se osećaju kao da su u svojoj kući kad odsednu kod nas", objašnjava on.

Četiri godišnja doba - Koele, Havaji


 

Smešteno na brežuljcima ekskluzivnog ostrva, ovo odmaralište predstavlja oazu za odmor i tela i duha. Miris orhideja u baštama opustiće vas i za tren naterati da zaboravite svakodnevne obaveze i probleme. Nakon kupanja u bazenu ili partije golfa možete se osvežiti Evijan vodom ili se relasirati u spa centru. Mirisna masaža, od kojih je najtraženija nota ananas-limun, pripremiće vas za specijalan izlet, koji organizuje hotel. Pred gostima je težak izbor – surfovanje ili ronjenje u životopisnim uvalama.

 

The Inn at Palmetto Bluff - Blafton, Južna Karolina

 

 

Ovo odmaralište nudi beg u prirodu kao nijedno drugo, smatraju urednici lista "U.S. news". Unutar šume, duž reke Mej smešteno je 50 luksuzno opremljenih vikendica sa terasama sa prirodnim nadstrešnicama, kaminima, čak i biciklima sa vama prilagođenim sedištem, korpama i farovima. Takođe, u sklopu odmarališta postoji i spa centar, koji nudi tretmane slatnim mlekom i ružama i masažu rečnim kamenjem.

 

The Setai Fifth Avenue - Njujork

 

 

"Setai" je smešten u centru Njujorka, što mu daje određenu dozu prestiža. Ipak, poznatiji je po jedinstvenom odnosu prema gostima. En-Džulijet Moris, koja je zadužena za marketing i prodaju, kaže da je osoblje hotela stupa u kontakt sa gostima pre nego što odsednu, kako bi prikupili što više informacija o njihovim potrebama. "Bez obzira da li je reč o helikopterskoj turi oko Hemptonsa, pogled s Empajer Stejt Bildinga, kartama oko sveta… naše osoblje će vam nači najbolju ponudu, objašnjava ona. U sklopu hotela, takođe, radi spa centar, površine 3.350 metara kvadratnih, i restoran Ai Fiori.

 

Kalistoga ranč - Kalifornija

 


Ovaj hotel, smešten na površini većoj od 6.000 kvadratnih metara u dolini kanjona Napa, napredovao je nekoliko mesta u odnosu na prošlogodišnju listu. U ponudi ima 48 luksuznih apartmana opremljena kaminima i originalnim umetničkim delima. Poseban užitak koji Kalistoga ranč daje svojim gostima je pitko vino sa obližnjeg vinograda, koji se nalazi u sklopu Kalistoga ranča. Spa centar, s druge strane, nudi opuštajuće tretmane za lice od meda lavande, kao i slane sobe blata i kupke od blata i mineralnih soli.