PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Fantazija na točkovima: Vision Mercedes-Maybach 6

  • Objavljeno:
  • 6.9.2017

Tokom poslednjih godina, evidentan je značajan napredak u proizvodnji električnih automobila: proizvođači kao što su "Tesla", "Chevrolet", "Volkswagen" razvili su svoje energetski efikasne modele. Iako je "Tesla" trenutno na čelu sa svojim luksuznim, ali priuštivim modelima, brojne poznate kompanije utrkuju se da postave nove granice.

 


   Ovo je Mercedesov automobil budućnosti

 

   Luksuz, futuristički dizajn, auto-pilot, pogon na vodonik... Pogledajte kako Mercedes zamišlja automobil budućnosti i reakcije ljudi kada se pojavi na centralnim gradskim ulicama.


 

Na tradicionalnom "Konkursu elegancije" (Pebble Beach Concours d'Elegance) koji se održava svakog avgusta u Kaliforniji, "Mercedes" je predstavio svoju viziju luksuznog električnog automobila budućnosti.

 

 

Zadivljujući "Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet" je gotovo šest metara dugačko vozilo, čiji je dizajn inspirisan nautičkom temom. Njegova spoljašnjost je u tamno plavoj boji koja je nazvana "nautička metalik plava", a izduženi krajevi dvoseda asociraju na luksuzne jahte.

 

 

Automobil je primarno dizajniran kao električni i poseduje četiri elektromotora, snage 750 ks. Svaki od ovih motora pokreće po jedan točak, a brzinu od 100 km/h dostigne za manje od četiri sekunde.

 

 

Baterije koje su smeštene u podu automobila omogućavaju da "Vision Mercedes-Maybach 6  Cabriolet" sa jednim punjenjem pređe i do 500 kilometara.

 

 

 

Unutar luksuzne lađe dominira elegantna bela koža kojom su obložena sedišta. Pod prekriven drvetom još jedan je podsetnik na enterijere skupocenih plovila.

 

 

Kontrolni displej je integrisan u digitalnu traku koja se prostire preko vrata i instrument table, a kao interesantan kontrast ovom futurističkom rešenju, na uobičajenom mestu stoje tradicionalni kružni pokazatelji sa iglama.

 

 

Funkcije u automobilu kontrolišu se na dodir, a ovaj kabriolet je opremljen i digitalnim asistentom koji reaguje na glasovne komande. 

 

 

Foto: Mercedes-Benz