PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Deset zgrada sa najlepšom panoramom na svetu

  • Objavljeno:
  • 2.9.2014

Vodimo vas na mesta sa kojih se pruža savršen pogled. Pogledajte kako su uređeni krovovi zgrada koje okružuje savršena panorama.

 

1. Burj Al Arab, Dubai

 

Hotel "Burdž Al Arab" izgrađen je u obliku jedra i predstavlja impozantni simbol modernog Dubaija. Sa krova ovog luksuznog hotela pruža se impozantan pogled na moderni grad Dubai i blistavo plavo more. Heliodrom ovog hotela jednom prilikom je čak preuređen u teniski teren a impresivne fotografije teniskog meča obišle su svet.

 

 

2. Casa Mia, Barselona

 

"Casa Mia", ili popularna "La Pedrera", što u prevodu znači kamenolom, nosi naziv koji aludira na sličnost fasade sa pravim kamenolomom. Sa vrha ove zgrade pruža se fenomenalan pogled na Barselonu. Jedisntven utisak ostavlja noću, kada se ovde održavaju džez svirke sa spektakularnim pogledom na Barselonu.

 

 

3. Four Seasons, Mumbai

 

Ultra luksuzni hotel „Four Seasons“ u Indiji pruža uživanje za sva čula. Na krovu ovog hotela nalazi se savršeni bar „Aer“,  sa koga se pruža neverovatan pogled na zaliv i grad. Nalazi se na 34. spratu hotela, a goste prima tokom cele godine, čak i tokom sezone monsuna, kada gostima pruža neverovatan osećaj visine i suočavanja sa prirodom.

 

 

4. The State Tower, Bangkok

 

Oblakoder „The State Tower“ nalazi se u poslovnom delu Bangkoka. Delo je čuvenog tajlandskog arhitekte Rangsan Torsuwan i studija „Rangsan Architecture“ iz 1990. godine. U njemu se nalaze apartmani, kancelarije, lokali, a na 64. spratu smešten je „Sirocco“, najviši otvoreni restoran na svetu sa prelepim panoramskim pogledom na Bangkok.

 

 

5. Harbour Plaza Hotel, Hong Kong

 

„Harbour Plaza Hotel“ u Hong Kongu nudi potpuno novi doživljaj ovog užurbanog grada. Kuriozitet je da gosti hotela mogu da sa same ivice infiniti bazena uživaju u savršenom pogledu na luku i čamce koji plutaju na vodi daleko ispod njih. Jedna strana bazena je u potpunosti izrađena od stakla pa plivačima daje neverovatan osećaj da lebde iznad zaliva.

 

 

6. Brooklyn Grange, Njujork

 

Na krovovima zgrada u Bruklinu u Njujorku nalaze se inovativne farme koje se protežu na površini od  6040 kvadratnih metara. "Brooklyn Grange" je najveća svetska farma na krovu zgrade, na kojoj se tokom čitave godine proizvode organski gajene biljke. Posebnu pažnju privlači zbog ideje i dizajna, a naročito zato što predstavlja oazu zdrave hrane u ogromnoj betonskoj džungli.

 

 

7.  ME Hotel, London

 

„ME Hotel“ dizajnirao je čuveni arhitektonski studio „Foster and Partners“, a ima 157 lepo dizajniranih i modernih soba, uključujući 16 apartmana, dva njujorkška restorana, i čuveni krovni bar. Krovni bar ima spoljašnju terasu i panoramski pogled na London, sa koga se vidi Trafalgar skver, most Tauer, Londonsko oko. U ovom trendi krovnom baru služe se tapasi i kokteli, a nalazi se na desetom spratu hotela.

 

 

8. Rockefeller Center, Njujork

 

Tokom poslednjih 75 godina, u "Rokfeler" centru se besprekorno održava žbunje, cveće i travnjaci, što ovaj vrt svrstava među najstarije u Njujorku. Pristup vrtu je uglavnom rezervisan za zaposlene u Rokfeler centru, a njegova tajnovitost samo doprinosi njegovoj privlačnosti.

 

 

9. Le Panoramic, Francuska

 

„Le Panoramic“ je restoran sa koga se pruža jedan od najboljih pogleda na Mon Blan u Francuskoj. Nalazi se na vrhu Brevent i lako je dostupan i za pešake, i to gondolama i žičarama. Ovaj restoran može se pohvaliti izuzetnom hranom, pa je pravi planinski utisak na ovom mestu zagarantovan.

 

 

10. Rooftop soccer, Tokio

 

“Rooftop soccer” je fudbalski teren na krovu zgrade, napravljen uoči Svetskog prvenstva u fudbalu 2002. godine, na kome su Japan i Južna Koreja zajedno bili domaćini. Zapravo, ovaj teren osmišljen je kao teren za promociju minijaturne verzije fudbala, futsal, a nije zanemarljiv neverovatan pogled od 270 stepeni koji se sa terena pruža na distrikt Šibija. Danas je ovo mesto za promociju sporta, naročito kod mladih i dece.

 

 

Foto: architecturendesign.net