PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Deset restorana sa najlepšim pogledom na svetu

  • Objavljeno:
  • 10.6.2014

Vrhunska usluga, prijatna atmosfera i pogled koji ostavlja bez daha. Stoga ne čudi što se boravak u restoranima koje vam danas predstavljamo praktično poistovećuju sa turističkim atrakcijama. Pogledajte kako izgledaju restorani sa najboljim pogledom na svetu.

 

1. Marina Bay, Singapur 

 

Ovaj restoran je otvoren 2010. godine, a kada pogledate samo delić atmosfere sada već jednog od najpoznatijih restorana na svetu biće vam jasno zašto je u rekordnom roku dospeo na vrh svih svetskih rang lista. Izgradnja objekta u kojem se nalazi koštala je više od 8 milijardi dolara, a ambijent restorana, kvalitet kuhinje i užitak u pogledu koji se sa njega pruža jednostavno ostavljaju bez daha.

 

 

 

2. Sirocco, Bangkok

 

Jedan od simbola Tajland je upravo ovaj restoran koji se nalazi na 63. spratu zgrade Dome u Bangkoku. Ovo je najviši restoran na otvorenom na svetu i jedno je od najtraženijih mesta u Bangkoku. Nadaleko je poznat po odličnoj kuhinji i prelepom pogledu i po pravilu je na samom vrhu rang lista najboljih restorana sveta.

 

 

 

3. Stratosphere, Las Vegas

 

Restoran “Stratosfera” nalazi se na početku “Strip” ulice i svojim gostima pruža fenomenalan pogled na “grad grehova”. Nalazi se u istoimenom hotelu koji je često bio domaćin brojnim poznatim događajima, a ujedno je i jedan od najpoznatijih tornjeva u celoj Americi.

 

 

 

4. Restoran 360, Toronto 

 

Jedini restoran iz Kanade na ovoj listi je “360 Restoran” koji se nalazi u Torontu. Kanadska kuhinja dominira jelovnikom, a restoran je posebno prepoznatljiv po velikom izboru najkvalitetnijih vina, pa u ponudi ima više od 400 različitih vrsta.  Naziv je dobio zbog prepoznatljivog oblika jedne od najpoznatijih zgrada u ovom gradu, a prema ocenama posetilaca turistička atrakcija Kanade u potunosti isunjava sva očekivanja, baš kao i gostoprimljivo osoblje koje zaslužuje najbolje ocene.

 

 

 

5. La Costanera, Montara (Kalifornija)

 

Ovaj restoran je smešten u Montari, u Kaliforniji. U pitanju je peruanski restoran i najčešći je izbor tamošnjih parova za Dan zaljubljnih. Za ljubitelje peruanske hrane, pripremljen je veliki izbor jela , a prelep pogled na Pacifički okean upotpunjuje doživalj.

 

 

 

6. Grand Hayatt, Kairo

 

Najpoznatiji restoran u glavnom gradu Egipta na meti je svakog turiste sa malo dubljim džepom koji poseti ovaj grad. Restoran je smešten na različitim novoima istoimenog hotela. Dok gosti uživaju u nekom od ukusnih jela ovog restorana, prelepi obejekat se okreće za 360 stepeni, a za to vreme mogu da uživaju u pogledu na reku Nil, piramide, ali i celokupni grad Kairo.

 

 

 

7. Tsara Komba Lodge, Madagaskar 

 

Restoran “Tsara Komba Lodge” izgrađen je na brdu u popularnom „Zalivu lemura“. Gosti mogu uživati u prekrasnom panoramskom pogledu i svežoj hrani koja je prepoznatljivo obeležje ovog restorana.

 

 

 

8. Le Jules Verne, Pariz

 

Na drugom spratu Ajfelovog tornja nalazi se restoran “Le Jules Verne” sa koga se pruža prelepa gradska panorama. Ovo je jedan od najskupljih restorana u glavnom gradu Francuske, a nalazi se i među najskupljim u celom svetu, pa su najčešći gosti zvezde šou biznisa, sportisti i uspešni biznismeni.  

 

 

 

9. Sierra Mar, Big Sur (Kalifornija)

 

Spektakularan restoran na litici sa prelepim pogledom na okean jedan je od najomiljenijih restorana u Kaliforniji. U pitanju je gurmanski restoran s panoramskim pogledom koji se nalazi u  planinskom priobalnom području “Big Sur”, poznatom po zanosnim zalascima Sunca.

 

 

 

10. Al Mahara Burj Al Arab, Dubai 

 

Ovaj luksuzni restoran pruža pogled na podvodni svet iz svih svojih delova, dok hranu priprema kuvar sa “Michelin” zvezdama, pa ne čudi što je meni sastavljen od najukusnijih svetskih jela baziranim na plodovima mora. Ulazak u luksuzni restoran Al Mahara Burj Al Arab u Egiptu nije dozvoljen posetiocima u sportskoj garderoberi, za sve goste propisana je obavezna polusvečana odeća.