PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

BMW: Ovo je naš automobil budućnosti

  • Objavljeno:
  • 7.5.2016

Nemački BMW konačno je predstavio futuristički koncept automobila "Vision Next 100" povodom stogodišnjice postojanja svoje kompanije i objavio nove fotografije ovog vozila koje je oduševile ljubitelje četvorotočkaša širom sveta.

 


   Ovo je Mercedesov automobil budućnosti (VIDEO)

 

   Pogledajte kako Mercedes zamišlja automobil budućnosti i kako reaguju ljudi kada se usred            dana pojavi na centralnim gradskim ulicama.

 


 

U pitanju je automobil sa ćetvoro vrata, dizajniran pod uticajem hibridnog sportskog modela i8. Opredelivši se da vozilo budućnosti ima karoseriju limuzine, BMW šalje poruku da će ova vrsta automobila i dalje biti u fokusu bavarskog proizvođača iako SUV/krosover i MPV vozila sve više preuzimaju primat na tržištu.

 

 

"Vision Next 100" je dugačak 4.900 mm, što ga po veličini svrstava u rang sa aktuelnim BMW-om Serije 5. Međutim, sa visinom od 1.370 mm koncept je dosta niži od "petice" i više naginje ka kupe limuzini, poput Serije 6 Grand Coupe.

 

 

BMW je za ovaj model iskoristio klasične centralne krovne nosače, pa je pristup putničkoj kabini znatno olakšan, dok se i prednja i zadnja vrata otvaraju nagore. U kompaniji kažu da je unutrašnjost izrađena isključivo od recikliranih materijala, što je sve češće imperativ u auto industriji.

 

 

BMW-ov adut budućnosti može da se vozi na dva načina. "Boost mod" podrazumeva da vozač ima punu kontorlu nad automobilom, dok u "Ease modu" vozilom upravlja auto-pilot. 

 Nemački proizvođač pamti svoju prošlost, ali je zagledan u budućnost, što je pokazao ovim konceptom koji predstavlja najavu sledećih 100 godina kompanije.

 

 

Kako sve ovo funkcioniše u praksi možete videti u video prilogu koji sledi.