PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Bajkoviti hotel u Dohi

  • Objavljeno:
  • 19.12.2017

Čuveni holandski dizajner Marcel Wanders primenio je svoju magiju i podario hotelu Mondrian u prestonici Katara raskošan enterijer sa fantastičnim elementima koji kao da su izašli iz bajke.

 

U ulaznom holu dominiraju masivni stubovi dekorisani zlatnim jajima i luksuzni lusteri smešteni unutar velikih metalnih zvona. To su samo neki od elemenata koji će vam oduzeti dah već nakon par koraka u ovom ekcentričnom hotelu sa pet zvezdica.

 

        

 

Centralni ukras atrijuma je spiralno stepenište koje povezuje četiri sprata i vodi ka platformi za posmatranje. Gledano od dole, glatka i obla površina stepeništa deluje poput tobogana. Zone za sedenje koje okružuju stepenište osvetljene su gigantskim lampama.

 

       

 

U obližnjem lobiju doćekaće vas neobične skulpture u obliku drveta pod kojima možete pronaći predah na udobnim sofama i foteljama.

 

       

 

Kružni cvetni tepisi su takođe Marcelova kreacija, odnosno njegovog brenda "Moooi".

 

 

Brojne prostorije u hotelu, poput hodnika ili bazena na 27. spratu, ukrašene su spojem raznovrsnih boja i printova, što je jedna od karakteristika Wandersovog stila dizajniranja. 

 

 

Marcel je inspiraciju za dizajn protkan fantazijom pronašao u arapskoj tradiciji, proučavajući tradicionalne šare kao i slike prikazane pričama iz "1001 noći".

 

 

Hotel je smešten u delu grada koji se naziva "West Bay Lagoon", a svoja vrata je otvorio za goste u oktobru. 

 

 

Sadrži 270 soba, čak osam restorana i barova i veliku svečanu salu površine 2000 kvadratnih metara.