Enterijer restorana je najčešće ono što privuče goste da posete restoran i probaju ono što ima da ponudi. U protekloj godini, dizajneri i arhitekte širom sveta sproveli su u delo svoje ideje i maštu i stvorili jedinstvene enterijere i magičnu atmosferu za kulinarsko iskustvo.
Zavirite u luksuzni klub pod vodom nadomak Maldiva
Od industrijskih do razigranih prostora, predstavljamo listu od sedam restorana i barova čiji se dizajn istakao u 2015. godini. Uživajte!
Prigradsko mesto u blizini Tokija dobilo je nesvakidašnji restoran, ukrašen mnoštvom raznobojnih kablova koji prekrivaju sve od zidova do stolica i stolova. Koristeći uglavnom reciklirane materijale, autori projekta "Kengo Kuma and Associates" podarili su restoranu neočekivan teksturalni dizajn.
Foto: Erieta Attali
Smešten u italijanskoj četvrti Toronta, bar "Raval" predstavlja pozornicu na kojoj neki od najboljih kulinarskih i koktel majstora pokazuju svoje umeće. Kanadski studio "Partisans" dizajnirao je enterijer bara koristeći fluidno mahagoni drvo.
Foto: Partisans
Na vrhu planine Chäserrugg u Švajcarskoj, smeštena je jednostavna drvena struktura restorana "Chäserrugg gipfelrestaurant". Restoran pruža spektakularan pogled sa 2260 metara visine i opremljen je spojenim stolovima koji se protežu celom dužinom restorana i stolicama "B chair" Konstantina Grčića.
Foto: BD Barcelona Design
Proslavljeni italijanski kuvar Karlo Krako otvorio je početkom godine restoran i koktel bar "Carlo e Camilla" u nekadašnjoj pilani u Milanu. Zajedno sa svojim ocem, Tanja Solci je pretvorila staru fabriku u prefinjen restoran koji karakterišu izloženi betonski zidovi i zajednički ukršteni stolovi.
Foto: Nathalie Krag
Brazilski biro "Arquitetos Associados" dizajnirao je enterijer restorana "Olga Nur" koji karakteriše impresivan plafon napravljen od 80.000 šipki. Sečene na različite dužine, drvene šipke kreiraju talasastu strukturu koja sa tamnim zidovima i prigušenim osvetljenjem stvara mističnu atmosferu.
Foto: Gabriel Castro
Smešten u prostoru nekadašnje garaže u Bruklinu, ovaj bar predstavlja deo dizajnerskog studija Kinfolk. Drvena struktura deli garažu na tri zasebne celine - prodajni prostor studija nalazi se do ulice, bar je smešten pod drvenu kupolu, dok se u zadnjem delu zgrade nalazi veliki prostor za kulturna dešavanja.
Foto: Edward Caruso photography
Dizajn enterijera restorana "Raw" rezultat je saradnje singapurskog studija "Weijenberg" i vlasnika i glavnog kuvara Andre Čianga. Centralni element enterijera je skulpturalna drvena struktura koja se uvija i pruža kroz ceo prostor, formirajući prostor za sedenje, bar i dekor.
Foto: Weijenberg
Tagovi: