PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

7 najbolje dizajniranih restorana u 2015.

  • Objavljeno:
  • 25.12.2015

Enterijer restorana je najčešće ono što privuče goste da posete restoran i probaju ono što ima da ponudi. U protekloj godini, dizajneri i arhitekte širom sveta sproveli su u delo svoje ideje i maštu i stvorili jedinstvene enterijere i magičnu atmosferu za kulinarsko iskustvo.

 


   Zavirite u luksuzni klub pod vodom nadomak Maldiva

 

   Predstavljamo vam Subsiks, prvi podvodni klub na svetu. Nalazi se na Maldivima i svojim                posetiocima nudi jedinstveno iskustvo.

 


 

Od industrijskih do razigranih prostora, predstavljamo listu od sedam restorana i barova čiji se dizajn istakao u 2015. godini. Uživajte!

 

1. Restoran Yakitori , Kengo Kuma

 

Prigradsko mesto u blizini Tokija dobilo je nesvakidašnji restoran, ukrašen mnoštvom raznobojnih kablova koji prekrivaju sve od zidova do stolica i stolova. Koristeći uglavnom reciklirane materijale, autori projekta "Kengo Kuma and Associates" podarili su restoranu neočekivan teksturalni dizajn.

 

                                                                                             Foto: Erieta Attali

 

2. Bar Raval, Partisans

 

Smešten u italijanskoj četvrti Toronta, bar "Raval" predstavlja pozornicu na kojoj neki od najboljih kulinarskih i koktel majstora pokazuju svoje umeće. Kanadski studio "Partisans" dizajnirao je enterijer bara koristeći fluidno mahagoni drvo.

 

                                                                                             Foto: Partisans

 

                                U TRENDU: Restoran Bibo: Savršen spoj francuske kuhinje i ulične umetnosti

 

3. Restoran Chäserrugg gipfelrestaurant, Herzog & De Meuron

 

Na vrhu planine Chäserrugg u Švajcarskoj, smeštena je jednostavna drvena struktura restorana "Chäserrugg gipfelrestaurant". Restoran pruža spektakularan pogled sa  2260 metara visine i opremljen je spojenim stolovima koji se protežu celom dužinom restorana i stolicama "B chair" Konstantina Grčića.

 

                                                                                       Foto: BD Barcelona Design

 

4. Restoran Carlo e Camilla, Tanja Solci

 

Proslavljeni italijanski kuvar Karlo Krako otvorio je početkom godine restoran i koktel bar "Carlo e Camilla" u nekadašnjoj pilani u Milanu. Zajedno sa svojim ocem, Tanja Solci je pretvorila staru fabriku u prefinjen restoran koji karakterišu izloženi betonski zidovi i zajednički ukršteni stolovi.

 

                                                                                           Foto: Nathalie Krag

 

5. Restoran Olga Nur, Arquitetos Associados

 

Brazilski biro "Arquitetos Associados" dizajnirao je enterijer restorana "Olga Nur" koji karakteriše impresivan plafon napravljen od 80.000 šipki. Sečene na različite dužine, drvene šipke kreiraju talasastu strukturu koja sa tamnim zidovima i prigušenim osvetljenjem stvara mističnu atmosferu.

 

                                                                                              Foto: Gabriel Castro

 

                                                                       PREPORUKA: Rajski restoran na steni

 

6. Bar Kinfolk Studios, Berg Design

 

Smešten u prostoru nekadašnje garaže u Bruklinu, ovaj bar predstavlja deo dizajnerskog studija Kinfolk. Drvena struktura deli garažu na tri zasebne celine - prodajni prostor studija nalazi se do ulice, bar je smešten pod drvenu kupolu, dok se u zadnjem delu zgrade nalazi veliki prostor za kulturna dešavanja.

 

                                                                             Foto: Edward Caruso photography

 

7. Restoran Raw, Weijenberg

 

Dizajn enterijera restorana "Raw" rezultat je saradnje singapurskog studija "Weijenberg" i vlasnika i glavnog kuvara Andre Čianga. Centralni element enterijera je skulpturalna drvena struktura koja se uvija i pruža kroz ceo prostor, formirajući prostor za sedenje, bar i dekor.

 

                                                                                      Foto: Weijenberg