PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 spektakularnih hotela u 2018.

  • Objavljeno:
  • 23.3.2018

Od šetnje po nebeskim mostovima u skulpturalnom hotelu Zahe Hadid u Makau, do kupanja u arktičkim vodama usred hotela Arctic Bath u Laponiji, pogledajte koji su to novi hoteli čije se otvaranje nestrpljivo iščekuje i kakve sve atrakcije nude.

 

Hotel Morpheus, Makao, Kina

 

Sto šezdeset metara visok hotel "Morpheus" u gradu Kotai može da se podiči intrigantnim i skulpturalnim oblikom oko kojeg se obmotava aluminijumski egzoskelet. Dovoljno je reći da je glavni arhitekta na ovom projektu bila Zaha Hadid. Neke od brojnih atrakcija u ovom hotelu činiće restorani sa panoramskim pogledom smešteni u "nebeskim mostovima", "beskonačni" bazen na visini od 130 metara, brzi stakleni liftovi u atrijumu hotela iz kojih će moći da se posmatra zadivljujuća unutrašnja arhitektura.

 

 

Luksuzno odmaralište Amanyangyun, Šangaj

 

Za ovaj luksuzni rizort nadomak Šangaja, malo je reći da je spektakularan. Kada je zbog izgradnje brane na jugu Kine pretila opasnost da voda potopi napušteno selo koje datira iz vremena dinastije Ming, filantrop i preduzetnik Ma Dadong premestio je 40 kuća, ciglu po ciglu, zajedno sa 10.000 stabala kamforovog drveta u predgrađe Šangaja. Arhitekta Kerry Hill angažovan je da transformiše restaurirane kuće u luksuzno odmaralište okruženo jezerima i mirisnom kamforovom šumom.

 

 

Odmaralište Six Senses, Butan

 

Odmaralište "Six Senses" je ambiciozan projekat koji obuhvata pet manjih rizortova koje je dizajnirala tajlandska arhitektonska kompanija "Habita". Smešteni su na različitim lokacijama i svaki odlikuje specifična tema. Kako se gosti premeštaju iz jednog hotela u drugi, upoznaju se sa kulturom i istorijom gradova Timbu, Paro, Punaka, Bumtang, Gangti.

 

 

Zuri, Zanzibar

 

Smešten na severozapadnom kraju Zanzibara, nalazi se novi butik rizort sa privatnom plažom koji u svom sastavu nudi apartmane, bungalove i vile. Izdignuti od tla, bungalovi okruženi džunglom podsećaju na kućice na drvetu. Istovremeno tradicionalan i modernistički, dizajn hotela osmislio je studio "Jestico + Whiles", sa sedištem u Londonu i Pragu.

 

 

Arctic Bath, Laponija, Švedska

 

Baš poput hotelskih soba sestrinskog lanca hotela "Treehotel", i "Arctic Bath" će gostima na prvi pogled više nalikovati na masivnu umetničku instalaciju, nego na hotel. Njegov neobičan izgled inspirisan je značajem šuma za Švedsku. Reka Lule po kojoj ovaj neobičan hotel pluta, nekada je bila važan put za prevoz drvene građe. Zbog lokalne klime, "Arctic Bath" će plutati na površini reke tokom leta i nuditi osvežavajuće kupanje u ledenoj kadi u svom središtu, a zimi će biti zaleđen u mestu.