PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 najskupljih penthausa na svetu

  • Objavljeno:
  • 21.12.2017

Penthaus je po pravilu najekskluzivniji i najimpresivniji apartman koji se nalazi na najvišem spratu stambene zgrade. Oni su prostrani, odlično locirani, nude fantastičan pogled, stoga ne čudi što sa takvim luksuzom dolazi i vrtoglavo visoka cena.

 

Predstavljamo vam listu najskupljih penthausa na svetu:

 

5. CitySpire penthaus, Njujork – 100 miliona dolara

                                                               

Na vrhu zgrade CitSpire u Njujorku nalazi se penthaus vredan 100 miliona. Prostire se na tri poslednja sprata – od 73. do 75. i poseduje neobičan, osmougaoni oblik. Zauzima 475 kvadratnih metara životnog prostora, šest spavaćih soba, devet kupatila, bioskop, konferencijsku salu, vinski podrum sa 1000 boca. 

 

Glavna spavaća soba obuhvata ceo 75. sprat. Penthaus poseduje i 280 kvadratnih metara spoljašnjeg prostora i dodatan apartman za poslugu na 72. spratu.

 

 

 

4. One57, Menhetn, Njujork – 100,5 miliona dolara

 

Njujork je poznat po svojim neboderima i ništa manje visokim cenama nekretnina, a elegantna, 73 sprata visoka zgrada One57 nije izuzetak. Smeštena u 57.ulici na Menhetnu, i poznata kao Vertikalan red bilionera, One57 je zvanično zgrada sa najskupljim apartmanima u Njujorku.

 

Početkom 2015. godine u ovoj zgradi jedan penthaus je prodat za rekordnih 100,5 miliona dolara i postao prvi apartman koji je prodat u Njujorku za više od 100 miliona.

 

 

 

3. Penthaus u Pierre Hotelu, Njujork – 125 miliona dolara

 

Ovaj penthaus odlikuje starinski šarm: luksuzan i klasičan izgled iz 30-ih godina prošlog veka. Penthaus u Pierre Hotelu je trospratni apartman sa 16 soba, šest kupatila i četiri kuhinje, kao i dnevna soba koju smatraju nalepšom privatnom sobom na svetu. Lučni katedralni prozori pružaju jedinstven izgled i kreiraju zaista specifični ambijent.

 

U svom sklopu ima i švedsku saunu, privatni lift, drveno stepenište i unikatnu biblioteku. I to nije sve: sadrži i apartman za goste sa dve spavaće sobe i tri kupatila. Smešten je u srcu Njujorka i ima fantastični pogled na Menhetn, Central Park i Hadson reku. 

 

 

 

2. Penthaus D, One Hyde Park, London – 290 miliona dolara

 

Penthaus D se nalazi u ultraluksuznom  stambenom kompleksu One Hyde Park. Ovo je veoma specifična zgrada, koja je dospela u centar pažnje medija iste godine kada je otvorena 2011. – kadaje ukrajinski milijarder Rinat Ahmetov kupio jedan od četiri penthausa i apartman po ceni od 216 miliona dolara, što je do ove poslednje kupovine važilo za najskuplju stambenu nekretninu u Britaniji.

 

Dupleks penthaus D se prostire na gotovo 1500 kvadratnih metara. Poseduje pet spavaćih soba, radne sobe i podzemni pasaž koji vodi do Heston Blumenthal restorana. Još jedna unikatna pogodnost ovog penthausa jeste da su njegovi stanari pod stalnom zaštitom britanskih specijalnih snaga. Početkom 2017. kupljen je po ceni od 290 miliona dolara, što ga čini trenutno najskupljom nekretninom u Britaniji.

 

 

 

1. Sky Penthaus, Tour Odeon Tower, Monako – 387 miliona dolara

 

Monako je grad koji je poznat po svojoj ekskluzivnosti, kockarnicama i automobilima. Ovaj grad je takođe dom ovom najskupljem penthausu. Sa 170 metara visine, Odeon toranj je jedna od najviših stambenih zgrada u Evropi i prvi neboder sagrađen u Monaku od 80-ih godina. Penthaus ima preko 3.000 kvadrata životnog prostora koji se prostire na pet spratova.

 

Poseduje šest spavaćih soba koje se otvaraju prema staklenim balkonima, sa kojih se pruža predivan pogled na Sredozemno more. Od dodatnih sadržaja tu su teretana, sauna, bioskop, sala za bilijar, bar, ali najimpresivnije od svega je bazen sa toboganom, iz kojeg vlasnici mogu da uživaju u pogledu na Monako.