PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

15 najspektakularnijih bazena na svetu

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Plivanje je zdravo i zabavno, a ukoliko se kupate u bazenu koji spada u najbolje na svetu i nezaboravno. Bilo da se nalaze na Baliju, Tajlandu ili Himalajima, pojedini bazeni predstavljaju destinaciju sami po sebi.

 

Alila Uluvatu - Bali, Indonezija

 

 

Ovaj spektakularan bazen nalazi se na vrhu litice i deluje kao da lebdi u prostoru. "Kavez" koji se izdiže iznad jedne njegove strane zapravo je napravljena za najneustrašivije posetioce, koji žele da "bace" pogled preko horizonta i uzivaju u tišini. Bazen je dugačak 50 metara, a koriste ga gosti jedne od 84 luksuzne hotelske vile.

 

Biblioteka - Koh Samui, Tajland

 

 

Crveni, žuti i narandžasti delići staklenog mozaika na dnu daju ovom bazenu zatrašujuć izgled. Na prvi pogled pomislićete da je neko u njemu ubijen, ali bez brige – to je samo optička varka. Crveni efekat preko dana pojačavaju dušeci, a tokom noći podvodni reflektori koji bazen pretvaraju u blistavi spektakl na obali Čavenga.

 

Pelican Hill - Kalifornija, SAD

 

 
Ovaj bazen, nazvan po rimskom Koloseumu, ima prečnik 41,5 metra, što ga čini najvećim na svetu. Njegovo dno krasi mozaik sastavljen od million delića stakla, iznad kog se uzdižu svodovi, stubovi i terasasti amfiteatar. Bazen okružuje odmarališe sa luksuznim apartmanima.

 

Huvafen Fuši, Maldivi 

 Ovaj bazen, jedan od najvećih na Maldivima, prvi je opremljen optičkim kablovima u zemlji. Njegovo dno osvetljuje više od 1.000 sijalica. Bazen je ispunjen slanom vodom bogatom mineralima sa terapeutskim i lekovitim svojstvima. Takođe, pored bazena često su organizovane glamurozne zabave i modne revije.

 

Vila Nandana - Grand Bahama, Bahami

 Bazen u vili "Nandana" izgleda kao da pada pravo u Atlantik, dok njegov dramatično minimalistički izgled gostima obezbeđuje privatnost. Oko bazena nalazi se svega nekoliko ležaljki i tri strateški zasađene palme.

Standard – Los Anđeles, SAD

 Bazen smešten na 12. spratu hotela "Standard" nudi pogled na panoramu "grada anđela". Tirkizna voda daje dramatičan kontrast crvenoj podlozi oko njega. Tu je i veliki ekran na kojem posetioci mogu da gledaju najnovije filmske hitove. A kad se svetla ugase, bazen postaje mesto za zabavu – diskoteka i bar pod vedrim nebom.

Paresa Puket - Tajland

 

 

Večera u bazenu sa pogledom na beskonačnost Andamanskog mora ne može se zaboraviti. Gosti malih veštačkih ostrva mogu iznajmiti ovaj bazen za romantičan sastanak. Osim dobre usluge, čitav doživljaj upotpuniće i odsjaji zvezda koji se reflektuju na površini bazena i zvuk talasa.

 

Punta Tragara - Kapri, Italija

 

 

Ovaj bazen s pogledom na čuvene Faraglioni stene nalazi se u sklopu luksuznog hotela, u kojem su odsele mnoge bogate i poznate ličnosti. Slavni gosti ovog hotela, izgrađenog 1920, bili su 34. američki predsednik Dvajt Ajzenhauer i nekadašnji britanski premijer Vinston Čerčil, kao i brojne filmske zvezde i starlete.

 

Svetilište Svala – Tanzanija

 

 

Iz ovog bazena možete da posmatrate slonove i retke kudu antilope u senci baobab drveća. Bazen funkcioniše u sklopu Nacionalnog parka Tarangire, a poseban užitak pruža tokom noći kada se oko njega zapali logorska vatra, a u luksuzne šatore unesu perjani kreveti.

 

Alila Ubud - Bali, Indonezija

 

 

Beskonačan bazen postavljen je usred pirinčanih polja u centralnom Baliju. Spektakularna lokacija na kojoj je smešten učinila ga je mističnim, kao da lebdi iznad bujnih doline reke Ajung. Bazen pravougaonog oblika čini se kao da nestaje u terasastim brdima džungle.

 

Sveti Regis - Lasa, Tibet

 

 

Tibet se najčešće povezuje sa duhovnošću, ali u poslednje vreme i sa luksuznim odmaralištem i pozlaćenim bazenom. Hotel "Sveti Regis", izgrađen na visini od 3.657 metara, reflektuje spoj umetnosti i duhovnosti. Njegovi gosti, koji se osećaju kao da su ih zaslepili bogatstvo i moć, mogu da se opuste u bašti za meditaciju i posvrate svoj či.

 

Skaj - Sao Paolo, Brazil

 

 

Bazen, nazvan po škotskom ostrvu Skaj, nalazi se na spektakularnom tamno crvenom krovu hotela "Unique". Ovaj luksuzni hotel sagrađen je tako da prkosi gravitaciji, u obliku izvrnutog luka. U njegovoj okolini nema visokih zgrada, tako da gosti imaju jedinstven pogled na panoramu Sao Paola. Takom noći hotel je idealno mesto za zabavu, kada se pored bazena služe najbolji kokteli u Brazilu.

 

Kambrijum – Adelboden, Švajcarska 

 Bazen pod vedrim nebom, koji se nalazi u sklopu luksuznog hotela, okružen je švajcarskim Alpima. Osim spektakularnog pogleda iz bezena, gostima hotela je dostupne i masaže za opuštanje mišića nakon skijanja.

 

Hiderabad park, Indija

 Dok plivate u modernom hotelu u drevnom indijskom gradu Hiderbadu imaćete osećaj kao da se u nekom 3D filmu. Ivice bazena su urađene tako da vam se čini kao da se pretapaju u jezero Husian Sagar. Njegova ljubičasta nijansa podudara se sa bojom nameštajem u hotelu, prigodnom za kraljevski grad kakav je Hiderbad.

 

Zamak Hearst – Kalifornija, SAD

 Medijski magnat Vilijam Rudolf Herst, koji je bio inspiracija za film "Građanin Kejn", sagradio je dva spektakularna bazena u svom zamku. Čarli Čaplin, Klark Gejbl i druge legendarne ličnosti kupale su se u "Neptunovom bazenu". Danas su ova dva bazena, izgrađena u antičkom stilu, glavna atrakcija prilikom razgledanja zamka, ali kupanje u njima nije dozvoljeno.