PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

10 najskupljih satova na svetu

  • Objavljeno:
  • 25.12.2014

Najskuplji časovnici na svetu ne samo što su glamurozni, već su napravljeni sa prefinjenim ukusom. Napravljeni su od plemenitih metala i savršeno obrađenog dragog kamenja, a u nastavku vam predstavljamo kompletnu Top 10 listu.

 

10. Cartier Secret - 2,75 miliona dolara

 

Sat je napravljen od osamnaestokaratnog belog zlata i obložen rodijumom. Sadrži 3,53 karatni dijamant koji ga čini elegantnim i modernim. Kako bi bio još luksuzniji, prekriven je sa 3010 brušenih dijamanata.

 

 

9. Patek Philippe 1953 Model 2523 - 2,9 miliona dolara

 

Ovo je omiljeni sat bogatih. Bio je na aukciji 2006. godine. Napravljen je od osamnaestokaratnog žutog zlata i poseduje višebojni sjajan brojčanik koji podseća na severnoamerički kontinent. I ovaj sat je uvršćen među najskuplje na svetu.

 

 

8. Piaget Emperador Temple - 3,3 miliona dolara

 

"Piaget Emperador Temple“ se nalazi na listi 10 najluksuznijih satova. Napravljen je od skupih dijamanata, pri čemu prvi sat sadrži 207 pravougaonih (baguette) dijamanata, 481 kružnih (brilliant) i jedan četvrtast (emerald), dok drugi 11 pravougaonih i 162 kružna dijamanta.

 

 

7. Patek Philippe 1928 Single Button Chronograph - 3,6 miliona dolara

 

"Patek Philippe 1928 Single Button Chronograph“ napravljen je od osamnaestokaratnog belog zlata. Brojčanik ovog časovnika je mat srebrni. Dizajniran je u vreme pada berze 1928, nakon čega je poznat kao jedan od najbitnijih modela u Patek Filipe.

 

 

6. Patek Filipe Platinum world Time watch - 4,03 miliona dolara

 

Ovaj časovnik napravila je najpoznatija kompanija za pravljenje satova “Patek Filipe“. Napravljen je 1939. godine, a “Filipe Platinum“ je prvi sat koji je nošen na Mesecu.

 

 

5. Louis Moinet Meteoris - 4,6 miliona dolara

 

Takođe poznat kao svemirski, ovaj sat napravljen je od asteroida, meteora i prastarih meteorita koji nisu dostupni na Zemlji.

 

 

4. Hublot Diamond – 5 miliona dolara Hablot Dijamant

 

“Hublot Diamond“ je jedan od najskupljih i najlepših časovnika na svetu. Sadrži čak 1200 dijamanata težine 140 karata. Napravljen je od osamnaestokaratnog belog zlata.

 

 

3. Patek Philippe 1527 - 5,6 miliona dolara

 

Ovaj časovnik napravljen je 1943. godine od osamnaestokaratnog žutog zlata i srebrnog mat brojčanika. Svrstan je u top 10 vintidž časovnika. Sadrži izuzetne luksuzne karakteristike kao što su kronograf, prikaz mesečevih faza, datum i neprekidni kalendar.

 

 

2. Patek Philippe super complication - 11 miliona dolara

 

Ovo je jedan od najkomplikovanijih časovnika na svetu. Na dizajniranje i izradu je utrošeno 5 godina i završen je 1933. Napravljen je od osamnaestokaratnog zlata.

 

 

1. Chopard 201 Carat - 25 miliona dolara

 

Najluksuzniji i najlepši časovnik izradila je švedska kompanija “Louis Ulysee Chopard“. Ukrašen je sa dvanaestokaratnim dijamantima, petnaestokaratnim roze dijamantom, jedanaestokaratnim belim i 163 karatnim žutim dijamantom. To je najskuplji časovnik na svetu.

 

 

Foto: likey.today