PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zavirite u novi dom Ruperta Mardoka vredan 57 miliona dolara

  • Objavljeno:
  • 22.4.2014

Nikad do sada apartman u centru Njujorka nije prodat za sumu od 57 miliona dolara, ali ovo je bila cena za četvorospratni penthaus kod Medison parka koju je bio spreman da plati  medijski mogul Rupert Mardok.

 

Vlasnik tabloida Njujork Post, osnivač i direktor Njuz korpa Rupert Mardok (82) nije novajlija u postavljanju rekorda u trgovini nekretninama u Njujorku. On i njegova bivša žena su 2005. godine prodali trospratan penthaus za 25 miliona dolara, što im je omogućilo da kupe novi tripleks za 44 miliona, što je bio rekord u to vreme.

 

 

Nakon što je izgubio taj stan tokom razvoda sa 37 godina mlađom Vendi Deng, Mardok je kupio ovaj impresivan „momački stan“ kao zamenu, postavljajući novi rekord na njujorškom tržištu nekretnina.

 

Mardok je postao vlasnik poslednja četiri sprata šezdesetospratnice koja se nalazi u sred šarenolike gradske scene, a četvorospratni dom nastao je spajanjem dva posebna stana - tripleks penthausa koji se prodavao za 50 miliona i stana na 57. spratu za 16,5 miliona. Spajanjem je uspeo da uštedi 9 miliona dolara, ali, čini se da je to za Mardoka samo sića.

 

Najskuplji stan ikad kupljen u Njujorku proteže se na skoro 1000 metara kvadratnih, ima veliko spiralno stepenište i prostrane prostorije sa prozorima od poda do plafona. Impresivne panorame grada mogu se videti praktično iz svake prostorije, a enterijer čeka da novi vlasnik ostavi lični pečat.

 

Zavirite u ovaj impresivni dom Ruperta Mardoka koji se nalazi u luksuznoj zgradi "One Madison" u centru Menhetna, koja se smatra jednom od najtanjih građevina u Njujorku jer površina njene osnove iznosi samo 306 kvadratnih metara iako ima čak 60 spratova.

 

 

 

Foto: home-designing.com