PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zavirite u jedan od najlepših stanova u Njujorku

  • Objavljeno:
  • 18.3.2014

Na raskrsnici njujorških ulica Lafajet i Četvrte avenije u Grinvič Vilidžu diže se poslovno-stambena zgrada Astor, s rezidencijalnim kondomnijumom od 1200 kvadrata i 39 lofta.

 

Među ovim prostorima na 17 i 18 spratu smestio se dupleks s tri spavaće sobe i četiri kupatila. Mezanin od 62 i na gornjem spratu terasa od 50 kvadrata s neopisivo moćnim pogledom na Manhetn. Praktično pogled od 360 stepeni. Tu je i bar da zaokruži veličanstveno uživanje.

 

Izračunato je da u nizu ima sedamdeset metara staklenih površina od poda do tavanice. Vazdušast kao netaknuta priroda, s dnevnim boravkom koji ima duplu visinu i filmskim platnom, bibliotekom i kaminom, ovaj dupleks u potpunosti zadovoljava one koji vole nesputanost.

 

Tri spavaće sobe, od kojih jedna  gleda na najlepšu zgradu Njujorka Empajer Stejt, druge dve na trg Astor. Vlasnici praktično imaju pola stana za sebe, njen i njegov walk – in garderober, individualne toalete, dok stepenište vodi do mezanina na kome se smestila kada.

 

S Manhetnom pod nogama, ovaj spektakularni dom je bez premca u Njujorku, a utisak pojačava i činjenica da je zgrada koju su projektovali arhitekte Čarls Gvatmij i Robert Sigl smeštena u bogatom okruženju kulturnih dešavanja.

 

 

Foto: David Sundberg