PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zadivljujući dom u pustinji

  • Objavljeno:
  • 6.11.2014

Iako ste možda ljubitelji tropskih krajeva, duha svetskih metropola ili prelepih predela, kada pogledate eksterijer i enterijer neverovatnog organskog zdanja arhitekte Kendrika Bengs Keloga možda i vi poželite upravo takav dom. Pa makar bio i u samoći pustinje, daleko od gradske vreve i zanimljivih zbivanja.  

 

Kuća leži na četiri hektara zemljišta, dok sama zgrada zauzima površinu od 430 kvadratnih metara. Smeštena je u mestu Džošua Tri u Kaliforniji, u maloj oblasti tik izvan nacionalnog parka, a dizajn eksterijera ove kuće jednostavno fascinira jer je iz nekih uglova veoma teško razaznati kuću od stena i kaktusa koji je okružuju.

 

Krov je zasigurno centralni element celokupnog dizajna. Jedinstveni zakrivljeni paneli uklapaju se savršeno u stenoviti predeo. Savršen način da se ovo jedinstveno skrovište sakrije od pogleda i obezbedi savršen mir i privatnost vlasnicima.

 

Iz svakog ugla ova kuća pruža iznenađenje sa neočekivanim oblinama i ćoškovima koji se retko viđaju.

 

Eksterijer je, međutim, samo prvi deo priče, jer i svaki detalj enterijera teče neprekidno iz jedne prostorije u sledeću i savršeno se uklapa u celokupan ambijent mesta na kojem se kuća nalazi.

 

 

Uglačane grede od tamnog drveta kombinovane su sa pomalo pretećim sjajnim uređajima i unutrašnjim zidovima čudnih uglova. Dovoljno da unutrašnjosti da nepretenciozan sjaj luksuza i već na prvi pogled asocira na rad vrhunskih dizajnera i enterijerista.

 

 

Kožna sofa i bakarni kamin savršeno su mesto za odmor nakon napornog dana, ali i za uživanje sa gostima.

 

 

Čak i kuhinja deluje kao da je isklesana od kamena kako bi sve bilo u harmoniji, iako je jasno da vlasnici verovatno i ne provode mnogo vremena u kuhinji.

 

Za kraj pogledajte i sjajan video i osetite jedinstveni šarm ove zadivljujuće kuće. 

 

 

Foto: home-designing.com