PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zadivljujuće građevine: Zavirite u pljosnatu kuću o kojoj bruji internet

  • Objavljeno:
  • 25.8.2020

Jedna kuća u Americi postala je poznata širom sveta i to ne bez razloga: iako na prvi pogled deluje da je u njoj nemoguće živeti, ova neverovatno uzana građevina krije prostranu unutrašnjost na dva sprata u kojoj komotno može stanovati cela porodica.

 

Uzana kuća je sagrađena 2003. godine u predgrađu Čikaga, Dirfildu, u saveznoj državi Ilinois, i od prvog dana privlačila je veliku pažnju prolaznika i tako postala svojevrsna lokalna turistička atrakcija.

 

 

Poznata po svom jedinstvenom obliku, kuća je zapravo nastala iz nužnosti, s obzirom na to da je investitor pokušao maksimalno da iskoristi mali, ali uzan komad zemlje.

 

 

Tajna se krije u njenom klinastom obliku nalik parčetu američke pite, zbog kojeg je i ponela naziv Pie House. Kuća je na jednom kraju široka svega jedan metar, dok na suprotnom kraju dostiže širinu jedne prosečne prostorije.

 

 

Fotografije unutrašnjosti otkrivaju da je dom mnogo prostraniji nego što izgleda spolja. Kuća obuhvata dva nivoa životnog prostora i zajedno sa podrumom ima površinu od čak 150 kvadrata.

 

 

U unutrašnjosti se nalazi prostran dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom koji je smešten u prizemlju, dok su na spratu dve spavaće sobe sa dva kupatila i toalet.

 

 

Iako iz opravdanih razloga nema garažu, vlasnicima je dostupan obližnji parking, dok sav višak stvari mogu da smeste u potpuno funkcionalan podrum.

 

 

Fotografije kuće nedavno su postale viralne nakon što je oglašena za prodaju, a nedugo zatim uzana kuća je pronašla svog novog vlasnika koji je za nju izdvojio sumu od gotovo 270 hiljada dolara.

 

 

 

Foto: VHT Studios