PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Vreme je za gradnju i renoviranje

  • Objavljeno:
  • 21.5.2021

Početak proleća obično označava i početak građevinskih radova. Iako nam je ove godine proleće kalendarski odavno stiglo, prijatno i toplo vreme se još uvek nije ustalilo. Iz tog razloga, mnogi koji planiraju izgradnju su se opredelili da malo odlože radove i sačekaju lepo vreme.

 

Kada je pravo vreme za izvođenje radova?


U zavisnosti od toga da li imate na umu male ili velike građevinske projekte, najvažnije je dobro isplanirati potrebno vreme za njihovu realizaciju i odabrati prave materijale za gradnju. Kada procenite koliko Vam je vremena potrebno za izvođenje radova, tačno ćete znati da li možete da dopustite manje pomeranje rokova ili ćete se odlučiti da otpočnete sa radovima u prvobitno predviđeno vreme.

 

Primera radi, ukoliko počinjete sa gradnjom kuće, planirajte da do jeseni i dolaska hladnih dana objekat ili u potpunosti završite ili izvedete i stavite pod krov, kako bi u dovoljnoj meri bio zaštićen pre dolaska zime.

 

Ukoliko pak planirate manje renoviranje ili adaptaciju, možete sebi dopustiti pomeranje početka radova.Svakako ne treba previše odlagati radove, jer verovatno želite da realizujete svoje planove pre leta i planiranog vremena za godišnji odmor.

 

Izgradnja kuće


Proces izgradnje kuće počinje mnogo ranije nego sami radovi i zahteva pažljivo planiranje. Nakon što u saradnji sa projektantom osmislite raspored prostorija kakav želite, veoma je važno pristupiti odabiru kvalitetnog građevinskog materijala. Građevinski materijal je glavni činilac svake kuće, zapravo, tokom godina možete promeniti gotovo sve izuzev zidova i zato napravite mudar izbor.

 

Ytong je osmislio čitav sistem gradnje, u kome se svi elementi međusobno idealno dopunjuju, čineći vašu gradnju kvalitetnom, jednostavnom i brzom. Gotovi elementi za serklaže (stubove), nadprozornike i navratnike, lišavaju Vas šalovanja i jednostavno ostaju u konstrukciji.

 

Ytong Termoblok, namenjen za gradnju spoljašnjih zidova, poseduje izuzetna termoizolaciona svojstva, što Vam omogućava da izgradite zid u samo jednom sloju, bez dodatne termoizolacije.Termoizolacione osobine Ytong materijala obezbediće uštede u grejanju i hlađenju, tokom decenija eksploatacije Vašeg novog doma.Velike dimenzije  Ytong blokova, osiguravaju brzu i preciznu gradnju, koja pobeđuje sve rokove!

 

Gradnja kuće Ytong materijalima, obezbediće Vam život u zdravom objektu, koji odlikuju paropropusnost zidova i optimalna mikroklima, što praktično znači da zidovi od Ytong materijala „dišu“ , obezbeđujući prijatan boravak u Ytong kućitokom cele godine.

 

 

Nadogradnja postojeće kuće

 

Za mnoge porodice lokacija je od izuzetne važnosti. Kako se troškovi građevinskog zemljišta naglo povećavaju, pogodnost i šarm kraja na koji ste navikli postaju neprocenjivi. Ukoliko je Vaš plac manje površine i nemate puno prostora za proširenje u nivou vaše već postojeće kuće, razmislite o nadogradnji.

 

Proširenje stambenog prostora u okvirima postojećih gabarita kuće veoma je praktično, a istovremeno i finansijski povoljnije, s obzirom da dodatnu površinu dobijate na već postojećoj konstrukciji, te nije potrebna izrada temelja i krova.

 

Od izuzetne važnosti je da nadogradnju radite isključivo na osnovu glavnog projekta i statičkog proračuna. Ukoliko se statičkim proračunom utvrdi da Vaša postojeća konstrukcija može da podnese dodatno opterećenje, možete biti sigurni u bezbednost Vaše kuće.

 

Ytong blok je čvrst, a lagan, pa je idealan izbor kada govorimo o nadogradnji. Zahvaljujući svojoj poroćelijskoj strukturi, Ytong je lakši od drugih građevinskih materijala, dok je istovremeno masivan, trajan i otporan na pritisak.Ytong materijal se veoma jednostavno obrađuje i oblikuje, pa se može savršeno uklopiti uveć postojeće zakrivljene oblike na kući, poput ovalnih terasa.

 

 

Renoviranje i adaptacija

 

Poznato je da se Ytong materijal koristi za izgradnju velikih objekata i porodičnih kuća, ali da li znate za šta se sve može upotrebiti Ytong pri renoviranju i adaptaciji? Ytong materijalom možete uspešno pregraditi prostor, ozidati elemente u kupatilu, denivelisati podove, ozidati kuhinju ili izraditi unikatne police.

 

Jedan od najčešćih poduhvata pri renoviranju jeste kreiranje dodatnog prostora u okviru postojeće površine stana ili kuće. Pomoću Ytong Interio blokova za pregradne zidove, možete jednostavno i lako pregraditi prostor, bilo da Vam je potrebna dodatna dečija soba ili kućna kancelarija. Ytong Interio blokovi, namenjeni za izgradnju pregradnih zidova, izrađuju se u debljinama 10, 12 i  15 cm. Kako da pravilno ozidate pregradni zid i šta Vam je potrebno od materijala, pogledajte OVDE.

 

Za ljubitelje „uradi sam“ opcija Ytong je predvideo Ytong Design ploče. U pitanju su ploče male debljine 5  i  7,5 cm, koje Vam omogućavaju da na najbolji način izrazite svoju kreativnost, bilo da je u pitanju izrada polica ili unikatnih delova nameštaja.Više saveta i inspiraciju za renoviranje Vašeg doma potražite u odeljcima Renoviranje i Ideje i saveti.

 

Vaš dom na najbolji mogući način predstavlja odraz Vaše ličnosti i zato je važno da bude skrojen baš prema Vašim željama i potrebma. Bilo da otpočinjete izgradnju ili nadogradnju kuće, adaptaciju ili renoviranje doma, pažljivo planiranje i odabir kvalitetnih materijala za izvođenje radova, rešiće Vasnepotrebnog stresa.

 

 

Pravo vreme za početak Vaših radova je upravo ono vreme koje Vam omogućava da realizujete radove u željenom roku i uživate u svim benefitima Vaše nove kuće, tek nadograđenog potkrovlja ili sveže renoviranog doma.

 

Foto: Ytong