PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

U harmoniji s prirodom: Višestruko nagrađivana kuća s pogledom na okean

  • Objavljeno:
  • 9.9.2016

Prelepa luksuzna kuća modernog dizajna krasi obalu ostrva Vankuver u Kanadi. Nazvana "Cadence" (kadenca), kuća se sastoji iz međusobno povezanih paviljona koji kreiraju "open space" koji se prostire na 370 kvadratnih metara.

 


   Dizajn poslastice u Beogradu

   Pravo iznenađenje za sve ljubitelje top dizajna i vrhunskog kvaliteta pripremio je renomirani            brend ekskluzivnog nameštaja i aksesoara Enviro u svom salonu u Bulevaru kralja Aleksandra        br. 17 u Beogradu.

 


 

Pored toga što je energetski efikasna, kuća je izgrađena od prirodnih materijala od kojih dominira drvo, i stoji u harmoničnoj vezi za svojom prirodnom okolinom.

 


   Prekrasna kuća za uživanje u obliku piramide

 

   U brdovitom predelu Islanda nalazi se ekološka kuća jedinstvenog izgleda, savršena za uživanje    i posmatranje prirodnih lepota Severa.

 


 

 

Interesantan lučni dizajn krova podseća na umirujuće okeanske talase, što je naročito uočljivo na natstrešnici koja povezuje kuću sa garažom predviđenom za više automobila.

 

 

 

Veliki prozori obezbeđuju obilje prirodnog svetla, prijatnu atmosferu u domu i pogled na okean iz svake prostorije. "Lebdeće" stepenice povezuje nivoe kuće i doprinosi modernom izgledu enterijera.

 

 

Staklena klizna vrata vode iz luksuzno opremljenog dnevnog boravka ka prostranoj terasi stvorenoj za vrhunski užitak. Kuhinja na otvorenom, kamin i prostor za sedenje ograđeni su staklenom ogradom kako se ne bi remetilo uživanje u pogledu.

 

 

Popločana staza vodi oko kuće do natkrivenog bazena, smeštenog na donjem nivou kuće.

 

 

 

Dizajnerski studio "Keith Baker Design" primio je brojne nagrade za ovaj projekat, uključujući i SAM nagradu za Najbolju samostojeću kuću njenih dimenzija.

 

 

Foto: Keith Baker Design