PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Trouglasta kuća koja imitira planinski pejzaž

  • Objavljeno:
  • 30.5.2018

Studio Skylab Architecture kreirao je neobičnu kuću jedinstvenog izgleda koja se potpuno utapa u planinski predeo Kolorada u koji je okružuje. Njena čelična struktura formom podseća na vence Stenovitih planina, naglašavajući tako vezu sa prirodom.

 

Nazvana "The Owl Creek Residence", kuća je smeštena na padinu u blizini gradića Snoumas, popularne destinacije za zimske sportove.

 

 

Arhitekti su odabrali da plan kuće bude u obliku trougla kako bi vlasnici maksimalno mogli da uživaju u živopisnom pogledu.

 

 

"Dizajn kuće The Owl Creek Residence zasnovan je na ideji da fizički prostor može da produbi vezu između prijatelja, porodice i prirodnog sveta", objašnjavaju iz studija Skylab Architecture.

 

 

Na 390 kvadratnih metara, smešteno je pet spavaćih soba, spa centar i glavna dnevna zona koja se prostire na više nivoa, prateći prirodan pad terena.

 

 

Spavaće sobe nalaze se na donjem nivou kuće, poređane duž hodnika koji formira oblik slova V. Ovaj sprat sadrži i druge prostorije za relaksaciju poput saune i đakuzija smeštenog u samom špicu kuće.

 

 

Prostorije na gornjem nivou kuće namenjene su za druženje i zabavu i uključuju prostrane i povezane dnevne zone: trpezariju, kuhinju, dnevnu sobu.

 

 

Veliki prozori od poda do plafona formiraju vrh trouglastog plana kuće i obezbeđuju obilje prirodne svetlosti i neometan pogled na prirodnu okolinu.

 

 

 

I izbor materijala kojima je uređen enterijer – drvo, kamen, mermer i korten, doprineo je sa kuća deluje u potpunoj harmoniji s prirodom.

 

 

 

 

Plan kuće

 

 

 

 

Foto: Jeremy Bittermann