PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Top 10 kuća inspirisanih crtanim filmovima

  • Objavljeno:
  • 8.1.2015

Pogledajte kako izgledaju kuće napravljene po uzoru na neke od omiljenih crtanih filmova. Ne samo što su pravi kutak iz bajke za decu, već ove kuće predstavljaju mesta koja oduševljavaju čak i odrasle. Bilo da ste ljubitelj čuvenog crtanog o Snupiju, Fred Kremenku ili Simpsonovima, ove kuće će vas oduševiti.

 

1. Kuća porodice Kremenko

 

Ova kamena kuća izgleda zadivljujuće i potpuno isto kao i kuća porodice popularnog Freda Kremenka. Uprkos svom neobičnom izgledu, kome doprinosi ogromni sferični kamen na višoj strani i završetak kuće u obliku kašike, ova kuća je funkcionalna poput većine modernih domova. Nalazi se u mestu Nas Montanhas de Fafe u Portugalu.

 

 

2. Kuća porodice Simpson

 

Ovu istovetnu repliku kuće Simpsonovih napravio je jedan veliki fan crtanog filma o porodici Simpson, tako da i spolja i iznutra izgleda identično kao kuća u kojoj žive glavni junaci. Kuća se nalazi u Hendersonu, država Nevada, SAD.

 

 

3. Kuća Barbike

 

Ovu modernu kuću je u susret 50. rođendanu Barbike kreirao dizajner enterijera Džonatan Adler. Marta 2009. godine, on je ukrasio pravi stan sa pogledom na Pacifik, veličine 325 m2, tako da bude sličan zapanjujućoj kući poznate lutke. Stvarna barbikina kuća iz snova se nalazi u mestu Malibu u Kaliforniji.

 

 

4. Kuća Mini Maus

 

Ova kuća u ružičastoj i boji lavande ne izgleda samo simpatično spolja, već je u istom stilu potpuno opremljena i iznutra. Ona uključuje predmete kao što je telefonska sekretarica (gde možete slušati Mikijeve i Šiljine poruke), pećnicu kroz koju možete gledati pravljenje kolača, kao i mikrotalasnu rernu koja pravi kokice. Ovakva kuća je napravljena u Mikijevom gradu u Orlandu na Floridi i u Diznilendu u Kaliforniji.

 

 

5. Snupijeva kuća

 

Ova gigantska verzija Snupijeve kuće se koristi kao štand za informacije za bejzbol, u okviru muzeja Čarsl M. Šulc, u Santa Rosi u Kaliforniji.

 

 

6. Hobitova kuća

 

Neverovatnu Hobitovu kuću napravio je Sajmon Dejl. Verovali ili ne, uspeo je da je napravi zajedno sa svojim tastom uz pomoć slučajnih prolaznika, iako nije ni arhitekta ni građevinski radnik. Trebalo im je 4 meseca da je završe, a pogledajte kako detaljno izgleda ova kuća iz snova koja je koštala samo 3000 funti.

 

 

7. Kuća Helou Kiti

 

Ova simpatična kuća, okrečena u ruzičasto je u potpunosti insirisana najslavnijom mačkom u istoriji. Helou Kiti vila se nalazi u Tajpeju, na Tajvanu.

 

 

8. Hajdina kuća

 

Ne samo da ova romantična kuća izgleda isto kao dom Hajdinog dede, već je i pejzaž veoma sličan, zar ne?

 

 

9. Betmenova kuća

 

Misteriozni dom neobičnog izgleda liči na najčuveniji dvorac u Gotamu. Crveni bljesak koji se vidi navodi nas da se zapitamo da li je Betmobil upravo prošao.

 

 

10. Kuća inspirisana Ratovima zvezda

 

Originalnu kuću je 1970. godine napravio Klod King inspirisan Nilom Armstrongom, koji je godinu ranije sleteo na Mesec. Bela kuća oblika letećeg tanjira koju su napravili nalazi se u Čatanugi u Tenesiju. Kuća izgleda kao da ste se upravo našli u Ratovima zvezda, iako je film izašao skoro 7 godina nakon što je kuća napravljena.

 

 

Ako uživate u originalnim građevinama, obavezno pogledajte i 15 najčudnijih zgrada na svetu.

 

Foto: oddee.com