PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Stakleni solarni paneli za ceo krov

  • Objavljeno:
  • 2.11.2016

Kompanija "Tesla" predstavila je "solarni krov" sa unapređenim sistemom za skladištenje energije. "Tesla" će proizvoditi i prodavati svoju liniju solarnih panela koju će kombinovati sa sopstvenim sistemom za čuvanje energije.

 


   Transparentni solarni paneli najavljuju energetsku revoluciju

 

   Tim istraživača sa Univerziteta u Mičigenu stvorio je potpuno transparentan solarni panel –              revolucionaran proizvod koji pretvara staklene površine u kolektore energije.

 


 

To će omogućiti vlasnicima kuća da umesto tradicionalnog krova sa crepom prekriju čitav krov solarnim pločicama u koje su integrisane solarne ćelije, povezanim sa "Powerwall 2" baterijama koje mogu da skladište 14 kWh energije. Na taj način će snabdevanje kuća isključivo solarnom energijom biti mnogo lakše.

 

Iako je načinjen od teksturisnih staklenih pločica, "solarni krov" sa zemlje izgleda poput tradicionalnih krovova. Pločice su štampane hidrografikom (metoda prenosa printa na 3D površine) i dostupna su četiri modela – "Textured Glass Tile", "Slate Glass Tile", "Tuscan Glass Tile" i "Smooth Glass Tile".

 

"Tesla" ističe da su staklene pločice izdržljivije od tradicionalnih crepova, što je naročito bitno u oblastima u kojima je grad česta pojava.