PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Šta (g)radi Nenad Jezdić?

 • Objavljeno:
 • 6.3.2016

Ovih dana je naš poznati glumac Nenad Jezdić posetio je fabriku "TONDACH" u Kanjiži, a to je bio i povod za kraći razgovor sa istaknutim glumcem, i to na temu cilja njegove posete i utiscima koje nosi sa sobom.

 

„Moje poznanstvo, koje je u međuvremenu preraslo i u iskreno prijateljstvo sa ljudima iz Kanjiže započelo je početkom ovog veka. Tada se fabrika još zvala Potisje Kanjiža. Više puta sam već izjavio da život glumca u našem okruženju previše liči na onu basnu o cvrčku i mravu, pa sam odlučio da joj nekako preradim sam kraj koji je, kao što znate, tragičan za sve do tada vrlo simpatičnog cvrčka", započinje Jezdić.

 

"Rešio sam, dakle, da stvar uzmem u svoje ruke te počeh da gradim porodičnu kuću u selu Zabrdica kod mog rodnog Valjeva. Pošto mi je kuća projektovana u stilu tradicionalne srpske kuće, logično rešenje je bilo da je pokrijem valovitim crepom, tada se on zvao Meridial. On se više ne proizvodi u Kanjiži. Sada je njegova alternativa sa poboljšanim karakteristikama i manjim utroškom po kvadratu crep Mediteran Plus", otkriva svoj plan poznati glumac i dodaje da je bio, ali da je i sada zadovoljan kvalitetom i samim izgledom crepa jer je jednostavno dobio ono što je tražio i očekivao.

 

 

 

"Međutim, postoji tu jedan detalj koji će me trajno opredeliti za saradnju sa sada već Tondachom. Iako sebe ne smatram potpunom tehničkom neznalicom i antitalentom, pomoć koju sam od njih dobio u savetima, proračunima a zatim i u nadzoru nad pravilnim izvođenjem smatram nekom nesvakidašnjom pojavom u našem poslovnom svetu", objašnjava Jezdić.

 

Tondach tu podršku pruža svima i ona je potpuno besplatna, kako bi svim svojim kupcima olakšali izbor. Tako, zahvaljujući ovoj pomoći svi mogu da se upoznaju sa značajem i potrebom za postavljanjem krovne folije, izradu ventilacije krova, sistema za zaštitu od nevremena, zaštite od lavine snega sa krova i mnogih drugih bitnih elemenata koji čine da jedan krovni sistem pravilno funkcioniše, bude dugotrajan, estetski savršeno kompletan i konačno izuzetno energetski efikasan, tj. štedljiv.

 

 

"Kada smo već kod energetske efikasnosti, u ovoj trećoj fazi gradnje moje destilerije primenio sam Wienerberge-rove termo blokove koje neću morati još dodatno da izolujem pošto svojim karakteristikama u svemu zadovoljavaju propisane zahteve u pogledu toplotne provodljivosti. A kao što rekoh, gradim u planinskom kraju, na jednoj čuki gde vazda duva, a kad ne pada onda veje", navodi Jezdić.

 

 

Da bi se zahvalio ljudima iz ove kompanije, poznati glumac je snimio i kratki dokumentarni film koji pokušava da predstavi sve ono kroz šta prolazi onaj koji u početku samo mašta, pa razmišlja, odlučuje, a zatim počne i završi proces gradnje.

 

 

Svaka građevina i njeno stvaranje je jedno novo i sasvim lično poglavlje u svačijem životu, pa je tako i u slučaju Nenada Jezdića. Za njega, kako kaže, to poglavlje nema kraja.

 

Nastaviće se….

 

Izvor: www.tondach.rs

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Porodični biser u Novom Sadu

  Idealan spoj inovativnih ideja, kvalitetnih materijala i besprekorne izgradnje utkan je u projekat jedne od najatraktivnijih novih kuća u Novom Sadu, čiji je kvalitet prepoznat na takmičenju Xella Triumph i ovenčan nagradom za Najbolju porodičnu kuću u 2019. godini.

  Saznaj više

  photo

  Kako da očistite kuhinjske ormariće

  Različite površine zahtevaju različite načine čišćenja. Zato je potrebno da prilagodite sredstvo vrsti materijala od kojeg je napravljen kuhinjski nameštaj. Otkrivamo vam različite tehnike čišćenja kako bi vaši kuhinjski ormarići – bilo da su od drveta, farbani ili lamelirani, uvek bili u savršenom stanju.

  Saznaj više

  photo

  Staklena kuća u kojoj se ogleda priroda

  Moskovski arhitekta Alexander Nerovnya poznat je po atraktivnim projektima gde objekte minimalističkog stila smešta u netaknute predele, kreirajući harmonične spojeve između izgrađenog i prirode.

  Saznaj više

  PR

  Otkrivamo tajnu najvećih ušteda u grejanju

  Grejanje na struju, drvo ili gas? I večita dilema – šta je najisplativije? Ovo pitanje je prva i najčešća greška koju pravite prilikom razmišljanja o tome kako da troškove na računima za grejanje smanjite na minimum.

  Saznaj više

  photo

  Kuća u kojoj raste drveće

  Brišući jasne granice između eksterijera i enterijera, arhitekti firme Vo Trong Nghia projektovali su i izgradili originalnu porodičnu kuću u vijetnamskom gradu Ho Ši Min, čije su prostorije ispunjene brojnim vrstama biljaka.

  Saznaj više

  PR

  3 efikasna načina da unapredite porodične odnose uz pomoć uređenja enterijera

  Veća privatnost u domu je ključ boljih odnosa u porodici, pokazuje najnovije istraživanje o svakodnevnom životu kod kuće koje je sprovela kompanija IKEA. Stoga vam otkrivamo kako da kreirate prostor koji vam obezbeđuje više privatnosti za individualne i zajedničke aktivnosti u domu, a ujedno osnažuju i obogaćuju i vas i celu vašu porodicu.

  Saznaj više

  photo

  Porodična kuća koja spaja moderno i rustično (DETALJAN PLAN)

  Ako ste u potrazi za prostranim i modernim domom ili vikendicom u kojoj će cela porodica da uživa, pronašli ste je. Predstavljamo vam detaljan plan kuće koja spaja prelep dizajn, funkcionalnost i prijatan ambijent, i to sve pod istim krovom.

  Saznaj više

  PR

  Kako da kreirate stimulativan radni prostor u svom domu

  Što je veća privatnost u radnom okruženju, to su veće šanse za bolju produktivnost i uspeh u poslu, pokazuje najnovije istraživanje koje je sprovela kompanija IKEA. Stoga vam otkrivamo kako da kreirate funkcionalni radni prostor koji istovremeno obezbeđuje manje stresa, veći komfor i bolju koncentraciju, i to u vašem domu!

  Saznaj više

  photo

  Moderna planinska vikendica

  Atraktivna brvnara okružena šumama regionalnog parka Poisson Blanc u Kanadi je savršen primer kako male izmene u dizajnu mogu da transformišu klasičnu kuću sa spuštenim krovom u moderan i atraktivan objekat.

  Saznaj više

  photo

  PRE I POSLE: Moderna nadogradnja na staroj kući

  Pogledajte kako su arhitekti biroa Atelier van Wengerden pronašli način da staru i mračnu kuće preobraze u svetao i moderan dom i povežu ga sa dvorištem preko betonske nadstrešnice koja je ujedno pružila kući dramatičan i efektan izgled.

  Saznaj više