PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Sofisticirani luksuz u Alpima

  • Objavljeno:
  • 15.1.2021

Privatna planinska vila smeštena u Kurševelu, jednoj od najpoznatijih skijaških destinacija u francuskim Alpima, savršen je prmer diskretnog i nenametljivog luksuza koji u prvi plan stavlja eleganciju, harmoniju i udobnost.

 

Tragovi, patina i svežina – tri su teme oko kojih je renomirana enterijeristkinja Sybille de Margerie razvila dizajnerski koncept vile i sopstvenu viziju planinskog pejzaža. Inspirisana prirodnim okruženjem, životom i aktivnostima na obližnjim planinama, dizajnerka je pozajmila svetlosti i senke, refleksiju leda i svetlucanje snega, svežinu vazduha, vrhove planina i tragove skija, i utkala ih u dizajn enterijera kroz oblike, boje i materijale.

 

 

Tako su crna i bela boja, geometrijske forme i prirodni materijali zauzeli važno mesto u enterijeru vile. Planinska svežina otelotvorena je kroz svetle i prozračne prostorije, čiste, moderne i dinamične linije, snežnu belinu tkanina. Kroz refleksiju vode, bistre poput planinskog izvora. Odsjaj svetiljki…

Staklo, transparentno poput vazduha ili obojeno kao zemlja, dobija bitnu ulogu u prostoru koji stoji u simbiozi s prirodom. Drvo, kao neraskidiv deo prirode i nezaobilazan element planinskih kuća, krasi i spoljašnjost i unutrašnjost vile. Pletena vuna i dragoceni kašmir, u kombinaciji s vintidž kožom i izbeljenim drvetom kreira sofisticiran i udoban enterijer koji je u harmoniji s prirodnom okolinom.

 

 

Diskretni luksuz

 

Površina od 670 kvadratnih metara raspoređena je na tri nivoa koja prate padinu brda. Zajedničke i privatne prostorije – veliki salon, spavaće sobe, impresivan bazen s toplom vodom, spa, nude obilje prostora za relaksaciju i druženje nakon dana provedenog na snežnim stazama. Okružena zidovima od drveta i stakla, otvorena i prostrana dnevna soba maksimalno koristi prednosti svoje lokacije, kupa se u prirodnoj svetlosti i nudi idiličan pogled na planinske vrhove.

 

         

 

Dizajnirani komadi nameštaja s potpisom renomiranih kompanija organizovani su oko kamina, centralnog ukrasa prostorije. Duplu visinu trpezarije ispunjava luster, unikat, načinjen od niza blistavih sfera koje predstavljaju planete i satelite Sunčevog sistema. Četiri spavaće sobe i jedna prostrana zajednička spavaonica dizajnirane su svaka u originalnom ruhu. 

 

 

Zvezdu enterijera ipak predstavlja zatvoreni bazen koji odaje utisak potpunog jedinstva s prirodom. Drvo, kamen i voda stvorili su prostor savršenog dizajna, istinsku oazu oplemenjenu dizajniranim nameštajem i rasvetom i unikatnim elementima poput zida od kamena.

 

 

Modernizacija tradicije

 

Poznata po uspešnom spajanju tradicionalnog i modernog s majstorstvom izrade, Sybille de Margerie upotrebila je materijale i predmete koji tradicionalno čine deo planinskih enterijera. U delikatnom spoju materijala poput drveta, kamena i kože, kao i pažljivim odabirom originalnih umetničkih dela i nameštaja izrađenog po meri, dizajnerka je uspela da modernizuje francusku tradiciju i kreira sofisticiran enterijer koji odiše toplinom, elegancijom i kreativnošću.

 

 

"Volim da balansiram između tradicije i modernosti i pridajem veliki značaj fluidnosti prostora, svetlu i komforu. Moj rad istovremeno definišu pažnja posvećena detaljima, odabir materijala i harmonija boja", objašnjava enterijeristkinja.

 

 

Perfektna upotreba boja

 

Odvažna po pitanju izbora boja, dizajnerka se ne plaši da upotrebi upečatljive tonove. Zavodljive nijanse crvene, narandžaste i ljubičaste čine jasan kontrast na crnoj i beloj pozadini, kao i na delikatnim i neutralnim prirodnim materijalima. Međutim, između neutralnih i jarkih boja u enterijeru postignuta je savršena ravnoteža. Umereno dozirane boje na detaljima poput jastučnica, prekrivača i ponekog komada nameštaja upotrebljene su tek toliko da pruže toplinu prostoru. Fini vezovi sa cvetnim i geometrijskim šarama na tkaninama obogatili su dizajn enterijera, diskretno i sofisticirano, upravo u skladu s filozofijom kojom se vodi Sybille de Margerie – biti kreativan na jednostavan način.

 

            

 

SYBILLE DE MARGERIE

 

Nakon sticanja diplome na Fakultetu likovne umetnosti u Parizu École Boulle i diplome master studija korporativnog prava, Sybille de Margerie osnovala je 1989. godine sopstveni dizajnerski studio "SM Design" i ubrzo postala specijalista za uređenje enterijera hotela i kazina. Njen stil odlikuje vanvremenska elegancija, prefinjena i diskretna. Njeno iskustvo i poznavanje poslovanja luksuznih hotela, spretnost u interakciji sa zahtevnim klijentima, njen vizionarski, holistički pristup doprineli su da renome studija dostigne internacionalni nivo. Studio "SM Design" realizovao je brojne projekte za poznate lance hotela: "Louvre Hôtel", "LVMH", "Mandarin Oriental", "Park Hyatt", "SBM", kao i za mnogobrojne privatne investitore.

 

Foto: Fabrice Rambert