PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Rotirajuća kuća u Iranu

  • Objavljeno:
  • 19.9.2014

Pametnu i iznenađujuće fleksibilnu “Šarifi-ha kuću” (Sharifi-ha House) osmislio je arhitektonski studio “Next Office” sa sedištem u Teheranu. Kuća ima motorizovane rotirajuće sobe koje su smeštene u pokretne prostorije koje se nalaze na tri nivoa i koje mogu da se okreću za čak 90 stepeni jednostavnim pritiskom na dugme, pa tako vlasnici mogu da oblikuju svoj prostor u zavisnosti od trenutnog raspoloženja ili vremena.

 

 

Inspiracija za ove kuće potiče od starih iranskih vila koje su tradicionalno građene i sa letnjim i sa zimskim dnevnim sobama, a novi mehanizam je omogućio da se praktično obe verzije dobiju u istom prostoru zahvaljujući automatizovanoj transformaciji.Prva ovakva zgrada završena je tokom 2013. godine i odmah je izazvala veliku pažnju širom sveta.

 

Pogledajte sjajan video prilog i saznajte kako se transformiše već sada jedna od najpoznatijih kuća u Teheranu. 

 

 

Foto: nextoffice.ir