PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

"Rascepljena kuća" u Kaliforniji

  • Objavljeno:
  • 22.11.2015

Jedinstvena kuća u  Kaliforniji, koju je kreirao "Kovac Design Studio", prava je poslastica za sve ljubitelje nesvakidašnje arhitekture. Vredna je čak 7,1 milion dolara i s razlogom nosi naziv "Rascepljena kuća".

 


   Luksuzna porodična kuća sa bazenom (DETALJAN PLAN)

 

   Struktura ove kuće prilagođena je savremenom načinu života petočlanog domaćinstva i vešto naglašena fasadom koja kombinuje elemente drveta, kamena i stakla.

 


 

Neobičnu kuću na dva nivoa čini prizemlje koje pruža privatnost stanarima time što je otvoreno ka dvorištu i sprat koji deluje kao da je rascepljen po sredini. Spavaće sobe koje se nalaze na spratu međusobno su povezane mostom.

 

 

"Glavna konceptualna ideja kuće je bila da se spavaće sobe smeste u dva volumena nalik na trup broda na prvom spratu kuće. Pomorska tema nastavlja se u dvorištu, gde se merdevine sa sprata direktno spuštaju ka bazenu", objašnjavaju arhitekte. Iza se nalazi baštenska kućica u kojoj je smeštena letnja kuhinja i apartman za goste.

 

 

Toplo drvo na plafonu igra važnu ulogu u dizajnu enterijera. Drveni plafoni pružaju otvorenom prostoru prijatan i prirodan izgled. Prozori od poda do plafona i staklena ograda na spratu propuštaju obilje prirodnog osvetljenja.

 

 

Prilikom dizajniranja kuće vodilo se računa o energetskoj efikasnosti. Moderan dom opremljen je održivom tehnologijom. "LED rasveta korišćena je u celoj kući, a solarni paneli ugrađeni su u krov", kažu arhitekte.

 

 

 

Foto: freshome.com