PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Pustinjski cvet: Kuća od metalnih kontejnera

  • Objavljeno:
  • 24.10.2017

Usred nemilosrdnog terena kalifornijske pustinje, nići će spektakularna kuća neobičnog izgleda, načinjena od kontejnera namenjenih za transport.

 

Čelični kontejneri sve češće se koriste u arhitekturi kao priuštiv i otporan građevinski materijal, sa kojim arhitekte eksperimentišu projektujući razne poslovne prostore, kuće za odmor, čak i zgrade.

 


   Zadivljujući dom u pustinji

 

Kada sanjarimo o luksuznom domu, većina nas prvo pomisli na penthaus na Menhetnu, vilu na jugu Francuske ili kuću na tropskom ostrvu. Posle ovog teksta, moći ćete da ga zamislite čak i u pustinji.


 

"Whitaker Studio" predstavio je projkat koji je digao ovu vrstu arhitekture na novi nivo. Izuzetno atraktivna kuća biće izgrađena 2018. godine u nacionalnom parku Džošua Tri koji se prostire u pustinji Mohave, u američkoj državi Kalifornija.

 

 

Smeštena na 90 ari placa, neobična kuća postaće utočište za odmor u kojem će imućni režiser Los Anđelesa moći da pronađe predah od užurbanog života u gradu.

 

Razgranati kontejneri orijentisani su tako da pruže kući obilje prirodne svetlosti, pogled na razne delove pustinjskog krajolika, ali i privatnost prostorijama kojima je potrebna.

 

 

Unutrašnjost kuće koja se prostire na 200 kvadratnih metara, sadržaće dnevnu sobu, kuhinju, trpezariju i tri spavaće sobe, a enterijer će opremiti dizajner i arhitekta Ron Arad.

 

 

Kuća će se napajati energijom iz solarnih panela koji će biti postavljeni na nadstrešnicu za automobil, a sa zadnje strane kuće nalaziće se prostrana drvena terasa i đakuzi.

 

 

Londonski arhitekta James Whitaker prvobitno je projektovao ovaj objekat 2010. godine za nemačku marketinšku agenciju. "Hechingen Studio" je trebalo da posluži kao priuštiv kancelarijski prostor, smešten tik izvan grada Hečingen, međutim nikad nije bio izgrađen.