PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prirodna retro kuća

  • Objavljeno:
  • 30.6.2014

Tradicionalni koncept stanovanja postaje zanimljiv izbor, ne samo za pasionirane ljubitelje prirode. Iako se mnogi opredeljuju za ultra moderna arhitektonska rešenja, retro kuće bude uspomene, neguju tradiciju i naglašavaju značaj i lepotu rukotvorstva. One su idealne vikendice, ali i retro oaze u srcu velikih gradova.

 

Pored popularnih savremenih, ultraluksuznih i minimalističkih kuća, mnogi se radije odlučuju za tradicionalne kuće izrađene od prirodnih materijala. Ako im se još i pridoda ekološka održivost i izrada od prirodnih materijala, ovi domovi mogu biti prave štedljive prirodne oaze.

 

 

Ako ste ljubitelji prirode i aktivnog odmora, ovo će biti pravi izbor vikendice za vas. Izbor lokacije odigraće važnu ulogu u ovom projektu, pa tako je najidealnije ako ovaj kutak napravite negde u planini u sred netaknnute prirode, iako se divno uklapa i u ambijent zimzelenih šuma negde na primorju.

 

 

Izdignuta lokacija brvnare u planini ili brdu iznad plaže u najvećem broju slučajeva omogućiće vam da uživate u spektakularnom pogledu na prirodu, pa ćete dodatno uživati u tradicionalnoj atmosferi doma.

 

 

Rustične kuće mogu imati razne oblike, ali jedno im je zajedničko – izgrađene su od kamena i drveta. Drvene grede i tremovi, kameni stubovi i stazice učiniće da uživate u prirodnim materijalima. Savršen balans pruža fino kameno kupatilo, jer pruža osećaj relaksacije u prirodnom ambijentu. Duborez, detalji od cigle i drvene grede pružaju prostoru autentični izgled. Ručno rađeni detalji od prirodnih materijala, koji su autentični i često predstavljaju poklone, daju posebnu sentimentalnu vrednost enterijeru.

 

Foto: mobilenewsblog