PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pokretna ekološka kuća za avanturiste

  • Objavljeno:
  • 24.6.2015

Slovački arhitektonski studio "Nice Architects" dizajnirao je mobilne, kompaktne kuće "Ecocapsule" koje nude jedinstveno iskustvo stanovanja uz nizak utrošak energije. Pored energetski efikasnog i kompaktnog oblika, pružaju luksuz toplog kreveta, tekuće vode i toplog obroka bez povezivanja na električne i vodovodne mreže čak godinu dana.

 


   Vodeno gnezdo za uživanje

 

   Plutajuća kuća nazvana Water Nest 100 (vodeno gnezdo) nudi dovoljno mesta za četiri osobe,        energiju u potpunosti dobija od sunca, a poseduje i balkone za sedenje i opuštanje. Savršeno,      zar ne?


 

Iako su malih dimenzija (2,55×4,45×2,25m), u svakoj kućici "Ecocapsule" udobno se mogu smestiti dve odrasle osobe. Njen praktičan prostorni raspored omogućuje uživanje u svim pogodnostima koje pružaju prostorije standardnog domaćinstva.

 

 

Poseduje ugrađenu kuhinjicu sa tekućom vodom, kupatilo sa toplom vodom, kao i dosta prostora za skladištenje sve opreme za sport ili istraživanje. "Ecocapsule" je opremljena svim stvarima neophodnim za produženi boravak bez potrebe da se dopunjuje.

 

 

PROČITAJTE: Ekološka kuća u obliku jelke na četiri sprata (VIDEO)

 

Kuća se napaja preko ugrađene turbine na vetar, a dodatno i preko solarnih panela. Dualni sistem napajanja i baterija velikog kapaciteta osiguravaju dovoljno struje tokom perioda kada nema dovoljno sunca ili vetra. Sferičan oblik optimiziran je za sakupljanje kišnice, a ugrađeni filteri omogućuju upotrebu vode.

 

 

Kuća "Ecocapsule" staje u standardni kontejner za transport i može biti otpremljena brodom, avionom ili transportovana automobilom.

 

 


   Eko-kuće u krošnjama kanadske šume

 

   Eko-odmaralište sa pet zvezdica E’terra Samara u Ontariju jedinstveno je naselje u krošnjama      drveća koje se sastoji od 12 prelepih jednosobnih vila, sa kojih se pruža divan pogled na                Džordžijski zaliv. Uživajte!


 

Foto: ecocapsule.sk