PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pet koraka do doma iz snova

  • Objavljeno:
  • 31.8.2018

Gradnja kuće, renoviranje ili kupovina stana situacija je sa kojom se, gotovo svaka osoba, pre ili kasnije mora uhvatiti u koštac. I onda nastaju problemi: kako napraviti pravi izbor, gde pronaći pouzdane majstore, koliko vremena planirati, koliko novaca izdvojiti...

 

Kada gradite kuću, zapravo bi trebalo više da uživate, a manje da brinete, jer vi gradite mesto za porodicu, mesto za odmor, okupljanja, mesto za uspomene. Vaše mesto stanovanja nije samo mesto gde živite – to je vaš dom!

 

Tradicionalno, kuće su se gradile od standardnih građevinskih materijala, šupljih betonskih blokova i klasičnih punih cigli. Danas, kada je tradicija zamenjena naprednijim, bržim i efikasnijim rešenjima u svakom poslu, pre početka gradnje, treba uraditi nekoliko važnih zadataka koji će osigurati najbolja rešenja i sačuvati vas od problema sa kojima se suočava tradicionalna gradnja.

 

Pa hajde zajedno da rešimo taj domaći zadatak!

 

Zadatak 1 – Pronaći kvalitetne građevinske materijale

 

Inženjeri i naučnici su tridesetih godina prošlog veka naročito bili motivisani da pronađu alternativni građevinski materijal koji bi štedeo energiju i bio napravljen isključivo od prirodnih materijala. Prirodni sastav materijala bi omogućio boravak u zdravom i prijatnom okruženju, njegova struktura dobru termoizolaciju, a čvrstina i jačina – stabilnost i trajnost objekta. Tako je nastao YTONG, porobeton koji je omogućavao laku gradnju i uštedu energije, odnosno, uštedu novca.

 

Danas se ovaj materijal, pod rukovodstvom kompanije Xella Srbija, proizvodi i u našoj zemlji, a njegov kvalitet, pored brojnih zadovoljnih korisnika, potvrdili su i nemački stručnjaci koji su YTONG proglasili brendom 20. veka u oblasti građevinarstva.

 

 

Zadatak 2 – Sačuvati toplinu i ugodnost doma

 

Svakako biste u svom domu želeli da imate idealnu klimu tokom cele godine, kao i ugodno prozračne prostorije. Zbog svojih šupljina i ćelijaste strukture, YTONG je odličan termoizolator, a zahvaljujući 100% prirodnom mineralnom sastavu, ovaj građevinski materijal je paropropustan čime dozvoljava kući da "diše". To omogućava čist i prijatan vazduh u domu, bez vlage i velikih vrućina.

 

Dakle, štedećete kako na grejanju, tako i na sanaciji buđi i hlađenju. Takođe, u prostoriji građenoj od tradicionalnih materijala prvo se zagrevaju sami zidovi, pa tek onda počinje da se greje prostor. Beli YTONG blokovi omogućavaju zagrevanje i hlađenje prostorije brže od klasičnih materijala, čime se ostvaruju značajne uštede u računima tokom cele godine.

 

 

Zadatak 3 – Graditi brže

 

Kako se ovi energetski efikasni blokovi proizvode u većim dimenzijama, ostvarićete velike uštede u vremenu potrebnom za gradnju, jer je klasični blok znatno manjih dimenzija i iziskuje više vremena za izgradnju. Za gradnju YTONG blokovima koristi se malter za lepljenje debljine 2-3 mm, dok se za klasične materijale koristi mnogo više, čak do 2 cm. Ovako tanak sloj maltera omogućava formiranje idealnog sloja između dva bloka, čime se, pored sprečavanja većih gubitaka toplote tokom same eksploatacije objekta, dobija i stabilniji zid.

 

Osim samog procesa gradnje, završna obrada zidova izgrađenih YTONG blokovima je, takođe, brža od klasične, jer se i ona radi u tankom sloju, čime na kraju dobijamo veću neto kvadraturu korisnog prostora. Više prostora, znači i više mesta za vas.

 

 

Zadatak 4 – Platiti samo jednom

 

Danas kada živimo brzo i kada nam vreme znači novac, nemamo puno prostora za greške. Modernom čoveku je potrebno brzo i kvalitetno rešenje, a YTONG kuće su napravljene da traju. To znači da za cenu koju plaćate samo na početku dobijate i garanciju da ćete uštedeti na materijalu i vremenu prilikom gradnje, ali i na troškovima življenja i održavanja YTONG kuće. I ne samo da ćete obezbediti idealan životni prostor za vašu porodicu, YTONG kuća ostaje na raspolaganju i budućim generacijama.

 

 

Zadatak 5 - Odličan 5

 

Domaći zadatak svakog inženjera, arhitekte i vašeg dobavljača materijala jeste da vam predoči pogodnosti gradnje prirodnim materijalima. Kako se kuća gradi samo jednom, a u njoj živi zauvek, važno je da na vreme donesete pravu odluku kada je u pitanju izbor materijala. Gradnja kuće je kao uklapanje delova slagalice. Svaki blok se idealno uklapa sa drugim, ostavljajući vam vrlo malo prostora za grešku.

 

Sada kad smo uradili domaći zadatak, uviđate da vam nedostaje samo jedan detalj, a to je vaša odluka da izaberete najbolji materijal sa kojim ćete doći do svog doma iz snova.

 

 

Za više informacija o YTONG materijalima pozovite besplatni info telefon 0800 111 112 ili posetite web stranicu www.ytong.rs