PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nova era mobilnih kuća: Objekat koji se "izgradi" za 10 minuta

  • Objavljeno:
  • 14.7.2017

Predstavljamo novu eru mobilnih kuća. Zamislite da možete imati potpuno opremljenu kuću od 60 kvadrata u roku od deset minuta, a isto tako brzo i lako je možete preseliti na bilo koju lokaciju.

 

Britanska kompanija Ten Fold Engineering kreirala je mobilnu strukturu koja se rasklapa za desetak minuta i istog trenutka spremna je za upotrebu. Ovaj fantastičan objekat može služiti u razne svrhe: mobilni dom, kancelarija, prodavnica, restoran, izložbeni prostor...

 


   Kuća koju možete poneti sa sobom

 

   Interesantan dizajn simpatične kućice Koda omogućava stanarima da "podignu sidro" i presele se na drugu lokaciju za manje od jednog dana. Za samo 7 sati, kućica se može rasklopiti i preseliti bilo gde.


 

Za postavljanje kuće nisu potrebni temelj, radna snaga, ni teška mašinerija. Za manje od deset minuta, kuća se razvije poput harmonike i jednako lako sklopi nazad u položaj pogodan za transport. A za sve to je dovoljan samo pritisak na dugme.

 

Kompanija je ponudila više modela objekata kako bi zadovoljila najrazličitije zahteve i potrebe kupaca. Masivan mehanizam čak može da ponudi različite prostorne kombinacije, a najbolje od svega je to što je proces u potpunosti reverzibilan, pa se kuća može sklopiti kad god poželite da promenite mesto stanovanja ili rada.

 

 

Pored toga, objekat fascinira i svojom veličinom. Svaka kuća se rasklopi do tri puta i nudi 64 kvadratna metra mobilnog prostora i 20 kvadrata za skladištenje. Unutrašnji zidovi mogu se pomerati, što je čini vrlo prilagodljivom.

 

Izuzetno je jednostavna za upravljanje i održavanje, a dolazi i kompletno opremljena i sa svim potrebnim priključcima. Dodatna pogodnost je i to što se kuće mogu spajati i povezivati u veće strukture, a upotrebom solarnih panela, postoji mogućnost da kuća funkcioniše u potpunosti "van mreže".

 

Početna cena "Ten Fold" kuća iznosi približno 130.000 dolara.