PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nišlija oduševio Srbiju: Stan od 80 m² greje za svega 55 dinara na dan

  • Objavljeno:
  • 9.9.2019

Vlasnik stana sa podnim grejanjem u naselju Medijana u Nišu oduševio je prvo sve ukućane i poznanike, a potom i mnoge sugrađane kada im je otkrio koliko ga prosečno košta grejanje tokom cele grejne sezone.  

 

On je, naime, u periodu od novembra 2018. do maja 2019. godine postigao šampionski rezultat kada su u pitanje uštede u grejanju jer je tokom zimskih i prolećnih meseci u navedenom periodu trošio u proseku manje od  350 kWh struje mesečno, i to za stan od 80 kvadrata.

 

To znači da je uz aktuelne cene struje u plavoj/nižoj/višoj tarifi, njegov prosečni trošak za grejanje iznosio neverovatnih 0,45 EUR/dnevno, odnosno 55 dinara na dan. U moru odličnih rezultata koje smo poslednjih godina imali prilike da vidimo, ovaj nam je privukao posebnu pažnju, pa smo se potrudili da otkrijemo njegovu dobitnu kombinaciju.

 

Račun rekordera u uštedama na grejanju

 

U čemu se krije njegova tajna?

 

Tajna šampionskog rezultata ovog Nišlije krije se u podnom grejanju premijum Viessmann Vitocal 222-S toplotnom pumpom. U pitanju je Kompaktna split vazduh/voda toplotna pumpa zapremine bojlera od 170 litara koja je na tržištu razvijenih zemalja već poznata kao izuzetno povoljna energetska centrala za novogradnju porodičnih kuća.

 

Viessmann Vitocal 222-S toplotna pumpa

 

Detaljan proračun potrošnje

 

Detaljan proračun potrošnje za grejanje ovog mudrog Nišlije možete pronaći na stranici GREJANJE ZA 55 DINARA NA DAN. To je ujedno i najbolji dokaz da su savremena i napredna rešenja za grejanje zaista postala ekstremno efikasna i da obezbeđuju rekordne uštede.

 

I to nije sve. One koji tragaju za "2 u 1" rešenjem koje će im rešiti i probleme sa grejanjem zimi, ali i sa hlađenjem leti, oduševiće i informacija da Vitocal 222-S može po želji da se koristi samo kao sistem grejanja, ali i kao sistem za hlađenje. Kombinovanje sa uređajem za ventilaciju omogućava komforno održavanje temperature u vašem domu tokom cele godine, što znači da uštede više nisu zagarantovane samo zimi, već i leti kada temperature sve češće dostižu tropske vrednosti.

 

Viessmann Vitocal 222-S toplotna pumpa

 

Foto: Viessmann  /   Izvor: PROMO