PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Luksuzna vila direktorke "Yahoo"

  • Objavljeno:
  • 3.12.2013

Direktorka kompanije "Yahoo" Marisa Majer i njen muž Zakari Boug kupili su kuću u San Francisku vrednu 29,5 miliona dolara. Ukoliko se ispostavi da su tačne glasine koje kruže IT zajednicom, novi susedi Mejerove će biti Lari Elison, suosnivač i direktor kompanije "Oracle", Džonatan Iv, potpredsednik kompanije "Apple" zadužen za dizajn, i Mark Pinkus, suosnivač kompanije "Zynga".

 

Prema podacima koje je iznela elitna agencija za nekretnine "Pacific Union International", trospratna vila na takozvanoj "Zlatnoj obali", čija je početna cena bila 33,9 miliona dolara, nedavno je prodata za 29,5 miliona dolara. Kuću je 1922. godine projektovao arhitekta Frederik H. Mejer za Stetsona G. Hindesa, istaknutog inženjera čija je firma radila na izgradnji američke vojne baze Perl Harbur.

 

Luksuzna vila u San Francisku smeštena je na imanju površine 1.000 metara kvadratnih i ima šest spavaćih soba, prostrani dnevni boravak sa kaminom, dve kuhinje, sedam kupatila i podrum sa više od 3.000 vinskih boca. U sklopu kuće nalazi se i garaža za četiri automobila, ostava za batlera, soba za ketering, kancelarija, ali i prostor za masažu. Poput dnevnog boravka, svaka spavaća soba opremljena je kaminom, baš kao i biblioteka. Nadomak njih, na spratu je smešten i bar.

 

Kuća, prema fotografijama koje je "Gothelf" obelodanio na svom sajtu, ima predivan pogled na grad i čuveni most Golden gejt. Poseban užitak predstavlja bašta iza koje se nalaze bazen i spa centar.