PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Luksuzna vikendica s pogledom na džunglu

  • Objavljeno:
  • 16.6.2015

Kuća iz snova koju je projektovao čuveni arhitekta Bendžamin Garsija Sakse nudi jedinstveno iskustvo – nesvakidašnji pogled koji se prostire iznad drveća guste džungle Kostarike s jedne i beskrajni okean s druge strane.

 

U želji da stvori luksuznu vikendicu, arhitekta se poigrao stapanjem enterijera i eksterijera. Ovu nekonvencijalnu "lebdeću" kuću čine tri zasebne celine, koje su međusobno povezane mostovima po kojima se može šetati i razgledati okolina.

 

 

Enterijer je opremljen luksuznim, ali veoma jednostavnim nameštajem. Glavni deo kuće je otvoren i uokviren staklenim panelima koji se, po potrebi i veoma lako, mogu otvarati i zatvarati. U njegovom centru je smešten veliki sto od tikovine za osam osoba. Naspram je udobna garnitura za sedenje, a sa strane - niske fotelje i ručno izrađene stolice za opuštanje, usmerene ka džungli i okeanu.

 

Impresivan hodnik od 24 metra povezuje dnevni boravak sa spavaćim sobama raspoređenim na dva nivoa i ogromnim, otvorenim bambus-spa kupatilom. U glavnoj spavaćoj sobi nalazi se bračni krevet,a u drugoj dva nešto manja dva ležaja. Treća spavaća soba u prizemlju je kompaktnija, takođe sa bračnim krevetom, toaletom i tuš kabinom. Svaka soba ima pogled na veličanstven krajolik.

 

Pod kuće prekriven je veoma izdržljivom tikovinom. Voda se greje i filtrira pomoću solarnih panela i UV sistema za pročišćavanje.

 

 

Ispod ove "lebdeće vikendice"nalazi se bazen, koji omogućuje stanarima da uživaju u prelepom zalasku sunca nad talasima okeana i uz zvuke papagaja i majmuna, koji gotovo da dele životni prostor sa njima. Kuća ima i prilaz prelepoj plaži, koja je udaljena svega par koraka od nje.

 

Pogledajte i kako izgledaju urbane kućice na drvetu u blizini Berlina, kao i eko-kuće u krošnjama kanadske šume. Otkrivamo vam i kako izgleda raskošna vila na Azurnoj obali sa bazenom koji se "uliva" u more.

 

Foto: The Modern House