PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kuća zabave na Azurnoj obali

  • Objavljeno:
  • 3.12.2013

Inspirisani italijanskom komedijom “Casotto” iz 1970-ih, dizajneri studija "UdA" osmislili su "Kuću zabave" na Azurnoj obali sa plavim i žutim kliznim panelima, koji prikrivaju prostor za spavanje i ostavu.

 

Pre preuređenja vlasnici ovog stana sa pogledom na Mediteransko more imali su jedan zahtev – da ima prostrani dnevni boravak i dve zasebne spavaće sobe. Shodno tome, dizajneri su napravili dve strukture na dve različite strane prostorije. Iza plavih i žutih kliznih panela nalaze se spavaće sobe sa krevetima na sprat.

 

"Arhitektonske minijature, izrađene od metala i drveta, generišu neobične prostorne odnose između ljudi koji borave u stanu", naveli su dizajneri i dodali da se lagane strukture lako montiraju i premeštaju po želji stanara.

 

Kuhinjski ormari i klupe napravljeni su od tikovine, koja se tokom 1970-ih često koristila pri opremanju jahti. Nameštaj u dnevnoj sobi inspirisan je vintaž stilom i izrađen od ratana i plastike. Zidovi su dekorisani posterima i tapetama sa morskim motivima.