PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kuća u Londonu za 250 miliona funti

  • Objavljeno:
  • 3.12.2013

Šestopratna kuća, u neposrednoj blizini Bakingemske palate, prodaje se za 250 miliona funti. Reč je o jednoj od najvećih privatnih građevina u Londonu, sa čak 4.645 kvadratnih metara stambenog prostora.

 

Kuća se nalazi u Sent Džejmsu, u blizini Bakingemske palate, Trafalgara i Pikadilija i smatra se jednom od najlepših u britanskoj prestonici. Ukoliko se proda za 250 miliona funti biće najskuplja ikada prodata nekretnina u Velikoj Britaniji. Međutim, iako među super bogatim stanovnicima Londona još od aprila kruže "poverljive brošure", kupaca još nema, prenosi "Dejli mejl".

 

Trenutni vlasnik luksuzne šestospratnice je član jedne kraljevske porodice iz Saudijske Arabije. "Kuću će najverovatnije ponovo kupiti stranac", smatra Henri Prajor, stručnjak za nekretnine.

 

Iz bezbednosnih razloga ne postoje savremene fotografije unutrašnjosti kuće, već samo one koje datiraju iz 1890-ih godina, pa detalji o njenom enterijeru nisu u potpunosti poznati. Veruje da se u njoj nalazi veličanstveno dvostruko stepenište i ogromna balska dvorana. Prema pisanju "Dejli mejla", pretpostavlja se da je prostor odvojen za stanovanje u ovoj kući veći od fudbalskog terena.

 

Kuća u blizini Bakingemske palate je 1.537 puta skuplja u odnosu na nekretnine prodate tokom marta u Velikoj Britaniji. Takođe, novi vlasnik će, pored tražene cene, platiti i 17,5 miliona funti.

 

Prošle jeseni, ogromna kuća sa pogledom na Hyde park prodavana je za 300 miliona funti. Njena cena je kasnije spuštena, pošto nije bilo zainteresovanih kupaca. Gotovo istovremeno, na tržištu se našla i kuća preko puta Regent parka, i to po ceni od 100 miliona funti.