PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kuća u duginim bojama

  • Objavljeno:
  • 18.11.2014

Vudstok na severu američke države Njujork, mesto poznato po kultnom muzičkom festivalu održanom 1969. godine koji je zauvek promenio sliku muzike, dobio je novog stanovnika. I to umetnicu Ket O’Saliven koja je kupila oronuo ambar i pretvorila ga u psihodeličan dom koji privlači pažnju svojim duginim boljama.

 

Ova farma u okrugu Haj Fols ručno je oslikana u svim duginim bojama. I u unutrašnjosti, ona je još upečatljivija, sa prepravljenim nameštajem i zidovima obojenim u svim prostorijama jakim bojama: roze, zelena, ljubičasta…

 

Danas je eksterijer ove kuće podignute daleke 1840. godine živ spektar boja i dezena, kao što je i njen enterijer spektakularan.

 

Spoljašnji detalji i celokupan izgled podseća na tortu, a ambijent upotpunjuje i autobus parkiranim ispred kuće.

Mejson Braun, partner umetnice O’Saliven  dodao je neuobičajene prozore, dekorativne zidne ploče i, naravno, roze vrata. Crne letvice, bilo da su postavljene horizontalno, vertikalno ili koso, daju fasadama kuće izgled stripa, dodatno naglašavajući razigranu prirodu imanja i viziju Ket O’Saliven.

 

Ket kaže da, kada je kupila ovu kuću, nije bila svesna pozamašnog posla koji je očekuje. Ali, uz pomoć mnogobrojnih prijatelja, koji je u šali nazivaju “Vilenjakinja”, Ket je odlično izvela ovaj ogroman posao.

 

Kada se pogledaju slike u unutrašnjosti kuće čije je ime “Pamučno platno”-“Calico”, postaje jasno da je njen dom odraz njene dinamične i razigrane ličnosti.

 

“Za mene je ova kuća kao slikarsko platno. Ona je projekat bez kraja u koji možete ugraditi beskonačnu količinu inspiracije i sopstvene ideje, želje, ukus i stil”, objašnjava Ket O’Saliven.

 

Foto: Katwise