PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kuća sa živopisnom i elegantnom atmosferom

  • Objavljeno:
  • 15.5.2015

U brdima iznad francuskog grada Liona nalazi se prelepa gradska kuća koju je projektovao arhitekta Žan Loran Berg. Okružena je gustim zelenilom tako da njeni stanari mogu da uživaju sedeći na prostanim terasama.

 

Za živopisnu, ali i elegantnu atmosferu u domu porodice s dvoje dece pobrinula se enterijeristkiinja Klod Kartije, mešajući plemenite materijale i izuzetene komade nameštaja.

 


   Atraktivna porodična kuća u mediteranskom stilu (DETALJAN PLAN)

   

   Predstavljamo vam plan jednospratne kuće od 130m2, idealne za život četvoročlane porodice.        Kuća je projektovana u mediteranskom stilu i okružena lavandom i zelenilom.

 


 

Vlasnik, inače veliki ljubitelj lepih stvari, nije oklevao da nekoliko puta promeni dizajn koji mu je predstavila Klod Katije, sve dok nije dobio ono što je zamislio u svojim najintimnijim mislima. Zna se da je rad dizajnera vrlo mukotrpan jer, kako se kaže, razni ljudi-razne ćudi, dovode do zamršenih situacija tokom sklapanja želja vlasnika i znanja arhitekte.

 

Pozvao je slikare i stručnjake za tretman zemljišta i, zajedno s Klod, zaronio u posao kako bi stvorio nepretencioznu sliku svog prostora i isključio previše hladan i elitistički dizajn svog doma.

 

 

Veliki salon veličine "katedrale" ozračen je staklenim zidom visokim 10 metara i prekriven vodopadom bele svile kao umirujući faktor zbog izloženosti suncu. Koristeći odgovarajuće materijale, Klod Kartije je uklopila sofu "Lowland" Patricije Urkiole (Moroso) s veoma niska tri vintidž stočića "Phenix" različitih veličina, oblika i materijala. U kupatilu vintidž crno-bela kompozicija čuvenih pločica u reljefu "metro".

 

 

U kuhinji trpezaijski sto od kandske hrastovine Pjeroa Lisonija (Minimo). Iznad visi luster "Altar" Kevina Rilija.

 

 

U spavaćoj sobi starije kćeri zanimljivo postavljeni prozori pri dnu zida. Za dizajn izabran je pop art i tapete "Kisses for Ever"(Elitis).

 

 

U roditeljskoj sobi na jednom zidu uvek cenjene tapete Pjeroa Fornasetija na kojima se nalazi lice Line Kavaljeri, čuvenog soprana s početka XX veka.

 

Ljubitelji ovakvih kuća biće oduševljeni i savremenom porodičnom kućom u Belgiji, ali i belim draguljem Mediterana.

 

 

 

Foto: Erik Seje / residences-decoration.com