PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Kuća sa mezaninom stvorena za uživanje (DETALJAN PLAN)

 • Objavljeno:
 • 21.5.2019

Predstavljamo detaljan plan udobne i komforne kuće namenjene za porodicu od četiri ili pet članova, koju krasi moderan i atraktivan eksterijer, kao i funkcionalna i svetla unutrašnjost. Simbolično nazvana San, "Dream" je prava kuća za uživanje, dizajnirana u stilu modernog ambara.

 

Iako je forma kuće je jednostavna, ona poseduje snažan karakter. Projektom su predviđeni interesantni detalji i materijali koji naglašavaju atraktivan izgled kuće: fasada od cigle, grafitno sivi prozorski okviri i vrata, kao i velike staklene površine.

 

Interesantan detalj na frontalnoj strani predstavlja nadstrešnica koja uokviruje glavni ulaz u kuću, a koja se takođe može videti sa zadnje strane, gde je omogućen direktan pristup dvorištu iz kuhinje.

 

Najatraktivniji je bočni deo kuće, gde se celom visinom proteže prozor koji propušta obilje prirodne svetlosti u dnevni boravak s mezaninom. Dnevna zona otvorena je ka terasi koja je natkrivena pergolom. Krov kuće je jednostavne forme, jednovodni, s kosinom od 35 stepeni.

 

 

 

Kuća poseduje četiri sobe, veliki dnevni boravak koji je osvetljen sa tri strane, kupatilo, pomoćne prostorije i garažu za jedan automobil. Glavni ulaz vodi ka dnevnoj zoni u kojoj se nalazi i trpezarija i delimično zatvorena kuhinja sa ostavom i vešernicom.

 

Na drugoj strani kuće smeštene su tri spavaće sobe: glavna sa prostorijom za garderobu i dve manje spavaće sobe. Uz glavni ulaz je smeštena prostorija koja može da služi kao radna soba ili dodatna spavaća.

 

Na kraju dugačkog hodnika nalazi se pomoćna prostorija koja vodi ka garaži i kotlarnici. U centralnom delu kuće smeštenu su stepenice za tavan, ispod kojih se nalazi toalet.

 

Varijanta 2: Isti model kuće sa drugačijom fasadom i terasom

 

OSNOVNI PODACI

 

Korisna površina: 118,51 m²

Površina objekta: 193,49 m²

Površina krova: 233,8 m²

Minimalna širina placa 28,93 m

Zapremina kuće 947 m³

Visina kuće 7,02 m

Kosina krova 35°

Broj soba: 4

 

 

 

PRIZEMLJE

 

1. Ulazni hodnik 4,05 m²

2. Soba 6,72 m²

3. Kupatilo 6,12 m²

4. Soba + garderober 13,1 m²

5. Pomoćna prostorija 3,16 m²

6. Hodnik 5,51 m²

7. Hodnik 8,23 m²

8. Dnevna soba + trpezarija 35,08 m²

9. Kuhinja 12 m²

10. Pomoćna prostorija 2,67 m²

11. Ostava 1,17 m²

12. Toalet 2,28 m²

13. Soba 10,8 m²

14. Soba 10,8 m²

15. Kotlarnica 7 m²

16. Garaža 20.27 m²

 

Ukupna površina 148,96 m²

 

 

TAVAN

 

1. Tavan 20,03 m² (39,91 m²)

2. Mezanin 10,23 m² (18,94 m²)

3. Otvoren deo nad dnevnim boravkom

 

Ukupna površina 30,26 m² (58,85 m²)

 

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Porodični biser u Novom Sadu

  Idealan spoj inovativnih ideja, kvalitetnih materijala i besprekorne izgradnje utkan je u projekat jedne od najatraktivnijih novih kuća u Novom Sadu, čiji je kvalitet prepoznat na takmičenju Xella Triumph i ovenčan nagradom za Najbolju porodičnu kuću u 2019. godini.

  Saznaj više

  photo

  Kako da očistite kuhinjske ormariće

  Različite površine zahtevaju različite načine čišćenja. Zato je potrebno da prilagodite sredstvo vrsti materijala od kojeg je napravljen kuhinjski nameštaj. Otkrivamo vam različite tehnike čišćenja kako bi vaši kuhinjski ormarići – bilo da su od drveta, farbani ili lamelirani, uvek bili u savršenom stanju.

  Saznaj više

  photo

  Staklena kuća u kojoj se ogleda priroda

  Moskovski arhitekta Alexander Nerovnya poznat je po atraktivnim projektima gde objekte minimalističkog stila smešta u netaknute predele, kreirajući harmonične spojeve između izgrađenog i prirode.

  Saznaj više

  PR

  Otkrivamo tajnu najvećih ušteda u grejanju

  Grejanje na struju, drvo ili gas? I večita dilema – šta je najisplativije? Ovo pitanje je prva i najčešća greška koju pravite prilikom razmišljanja o tome kako da troškove na računima za grejanje smanjite na minimum.

  Saznaj više

  photo

  Kuća u kojoj raste drveće

  Brišući jasne granice između eksterijera i enterijera, arhitekti firme Vo Trong Nghia projektovali su i izgradili originalnu porodičnu kuću u vijetnamskom gradu Ho Ši Min, čije su prostorije ispunjene brojnim vrstama biljaka.

  Saznaj više

  PR

  3 efikasna načina da unapredite porodične odnose uz pomoć uređenja enterijera

  Veća privatnost u domu je ključ boljih odnosa u porodici, pokazuje najnovije istraživanje o svakodnevnom životu kod kuće koje je sprovela kompanija IKEA. Stoga vam otkrivamo kako da kreirate prostor koji vam obezbeđuje više privatnosti za individualne i zajedničke aktivnosti u domu, a ujedno osnažuju i obogaćuju i vas i celu vašu porodicu.

  Saznaj više

  photo

  Porodična kuća koja spaja moderno i rustično (DETALJAN PLAN)

  Ako ste u potrazi za prostranim i modernim domom ili vikendicom u kojoj će cela porodica da uživa, pronašli ste je. Predstavljamo vam detaljan plan kuće koja spaja prelep dizajn, funkcionalnost i prijatan ambijent, i to sve pod istim krovom.

  Saznaj više

  PR

  Kako da kreirate stimulativan radni prostor u svom domu

  Što je veća privatnost u radnom okruženju, to su veće šanse za bolju produktivnost i uspeh u poslu, pokazuje najnovije istraživanje koje je sprovela kompanija IKEA. Stoga vam otkrivamo kako da kreirate funkcionalni radni prostor koji istovremeno obezbeđuje manje stresa, veći komfor i bolju koncentraciju, i to u vašem domu!

  Saznaj više

  photo

  Moderna planinska vikendica

  Atraktivna brvnara okružena šumama regionalnog parka Poisson Blanc u Kanadi je savršen primer kako male izmene u dizajnu mogu da transformišu klasičnu kuću sa spuštenim krovom u moderan i atraktivan objekat.

  Saznaj više

  photo

  PRE I POSLE: Moderna nadogradnja na staroj kući

  Pogledajte kako su arhitekti biroa Atelier van Wengerden pronašli način da staru i mračnu kuće preobraze u svetao i moderan dom i povežu ga sa dvorištem preko betonske nadstrešnice koja je ujedno pružila kući dramatičan i efektan izgled.

  Saznaj više