PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kuća koju možete poneti sa sobom

  • Objavljeno:
  • 9.2.2017

Interesantan dizajn simpatične kućice "Koda", koji je osmislio estonski studio "Kodasema", omogućava stanarima da "podignu sidro" i presele se na drugu lokaciju za manje od jednog dana.

 


   BIG BERRY mobilne kuće osvajaju region (3 MODELA, DETALJAN PLAN)

 


 

"Koda" kuća napravljena je od betona i drugih jakih materijala, ali za razliku od klasičnih kuća, konstrukcija može da se raspakuje i ponovno složi na drugom željenom mestu, bez temelja.

 

 

Kućica je izrađena od prefabrikovanih komponenata koje omogućavaju da se u samo sedam sati kuća i rasklopi i sklopi, što selidbu na drugu lokaciju čini neuporedivo lakšom i bržom.

 

 

Koda zauzima 25 kvadratnih metara prostora i poseduje dnevnu sobu koja se kupa u prirodnoj svetlosti zahvaljujući velikim staklenim panelima na prednjoj strani kuće. Staklena fasada je uvučena prema unutrašnjosti kuće kako bi se napravilo mesta za malu terasu i zaštitila unutrašnjost od direktnih sunčevih zraka.  

 

 

 

Kuhinja i kupatilo smešteni su u zadnjem delu kuće, kako bi svojim stanarima osigurale veću privatnost. Merdevinama se dolazi do kutka za spavanje smeštenog iznad kuhinje koji je dovoljno veliki  da se smesti jedan krevet.

 

 

Solarni paneli, koji su postavljeni na krovu kuće, obezbeđuju i više energije nego što je potrebno za napajanje doma, a zahvaljujući vakumski izolovanom betonu temperatura u kući je taman, bez obzira na godišnje doba.

 

 

 

Kućica se može smestiti na lokaciji na kojoj postoje vodovodna, kanalizaciona i električna mreža, ali njen dizajn omogućava funkcionisanje i "van mreže", na određeno vreme.

 

 

Ove kućice su modularne, što znači da se mogu spajati i tako formirati veće objekte.

 

"Koda može postati šta god poželite: kuća u centru grada, vikendica kraj jezera, kancelarija, radionica, čak i učionica", rekli su kreatori kućice iz studija Kodasema.

 

 

 

Foto: Kodasema / Paul Kuimet / Tõnu Tunnel