PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Koliko se osiguranje stana ili kuće zaista isplati

  • Objavljeno:
  • 11.5.2015

Iako većina građana naše zemlje još uvek misli da je osiguranje od elementarnih nepogoda skupo, za osiguranje kuće vredne milion dinara od poplava potrebno je svega 550 dinara sa porezom na godišnjem nivou. To je novac za koji možete kupiti nekoliko čokolada ili kafa u obližnjem kafiću, a može vam obezbediti potpunu sigurnost čak i u slučaju poplava kakve su prošle godine zadesile Srbiju.

 

Upravo prošlogodišnje poplave katastrofalnih razmera najbolja su opomena i povod za razmišljanje o osiguranju imovine, jer su desetine hiljada ljudi ostavile bez krova nad glavom, a prema nezvaničnim podacima osiguranje od poplave i danas ima tek nepunih dva posto stanovništva.

 

Za osiguranje kuće vredne milion dinara, potrebno je svega 550 dinara sa porezom na godišnjem nivou.

 

Inače, poplave predstavljaju najveću opasnost po imovinu, jer one prema statistikama čine čak 34% svih elementarnih nepogoda u poslednjih dvadesetak godina, a meteorolozi upozoravaju da bi region i ove i narednih godina mogle pogoditi još razornije poplave.

 

 

Iako nakon nepogoda mnogi od nas mogu da računaju na pomoć prijatelja, rođaka, a u slučaju šteta širih razmera i na pomoć države, to je opcija na koju ne morate da se oslanjate i koja ni približno neće nadoknaditi štetu koju ste pretrpeli.

Zato na vreme treba obezbediti osiguranje stana i članova domaćinstva, a kompanija "Wiener Stӓdtische osiguranje" pripremila je ponudu za osiguranje svih najbitnijih vrednosti:

 

  Osiguranje kuće ili stana u Vašem vlasništvu

 

  Osiguranje stvari domaćinstva u vlasništvu Vas i Vaše porodice

 

                  Osiguranje članova domaćinstva od posledica nesrećnog slučaja - trajnog invaliditeta usled nezgode,                               smrti usled bolesti, smrti usled nezgode, kao i od odgovornosti prema trećim licima.

 

                  Osiguranje vikend kuća i kuća za odmor.

 

 

Inače, tokom poplava u maju 2014. godine gotovo 200 volontera zaposlenih u kompaniji "Wiener Stӓdtische osiguranje" učestvovalo je u akciji "Wiener uz Srbiju",  organizujući pomoć za više od 600 porodica širom zemlje, a u okviru projekta vrednog oko 105.000 evra renovirano je i 15 kuća u Obrenovcu.

 

U nastavku možete pogledati i video prilog koji na najbolji način potvrđuje da osiguranje imovine zaista malo košta, a puno vredi. 

 

 

Foto: www.wiener.co.rs