PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kensigton vila u Londonu

  • Objavljeno:
  • 3.12.2013

Projektujući Kensigton kuću u Londonu, britanski studio za arhitekturu i dizajn enterijera SHH osmislio je i kompletnu unutrašnjost ove šestospratnice. Kuća je predviđena za veliku porodicu i ima ogromnu trpezariju, dnevni boravak, bioskop i bazen, koji se nalaze na trećem spratu. Ceo prvi sprat zauzima prostrana dnevna soba, dok je na preostala dva sprata smešteno pet spavaćih soba sa kupatilom. Gornji sprat ima dva foajea, iznad kojih se pružaju stepenice.

 

Veliko pozlaćeno "Harrison & Gill" ogledalo, tapacirana klupa od zečjeg krzna sa hromiranim nogicama i 12 podnih lampi poređanih duž hodnika odaju utisak prefinjenog stila odmah pri ulasku u kuću.

 

Dnevni boravak je ogroman i u njemu posebnu pažnju privlače beli tepisi od vune i svile nepravilnog oblika, koje je kreirao poznati britanski dizajner eneterijera Rene Deker. Tepisi su postavljeni tako da posetioca vode do svakog dela sobe. Prednji deo dnevnog boravka se koristi kao formalna zona, pogodna za sastanke. Lusteri od kristala koje je dizajnirala kompanija "Moooi" daju osobit pečat ovom delu prostorije. Sofe "Cocoon" i "Moon" kreirao je švedski dizajner Kagan. Dve "Ferlea" fotelje i "Minotti" klub stolovi u kombinaciji sa garniturom za sedenje čine zasebnu celinu, idealnu za opuštanje i druženje sa prijateljima.

 

Topli tonovi spavaćih soba uklopljeni su tako da omogućavaju odmoran i miran san. Lusteri od "Swarovski" kristala primetni su odmah po ulasku u glavnu spavaću sobu, baš kao i ogroman kraljevski krevet prekriven snežno belom svilenom posteljinom. Dve spavaće sobe, prošarane pink detaljima, odražavaju mladalački stil. U jednoj od njih dominira Missoni tepih, dok cvetni aranžmani na zidu, staklene perle iznad uzglavlja kreveta i bele svilene zavese deluju poput praznog slikarskog platna.

 

 

Tirkizno plava spavaća soba, iako na prvi pogled izgleda kao da pripada starijoj osobi, namenjena je najmlađem članu porodice. Peta spavaća soba urađena je u orijentalnom stilu. Tamne, drvene noćne ormariće, lampe i krevet dizajnirao je Gervansoni, dok su ostatak nameštaja, uključujući i dva japanska garderobera, kreirali dizajneri kompanije "Interior Joinery". Originalan detalj u ovoj prostoriji predstavlja fotelja iz kolekcije "Wychwood".

 

Posebna prostorija, površine 104 kvadratna metra, odvojena je za bazen i predstavlja pravi luksuz, obzirom na ograničeni prostor življenja savremenog vremena. Osim bazena, koji zauzima najviše mesta, tu su i dva tuša i đakuzi, kao i svlačionica. Nežni beli i srebrni tonovi, koji dominiraju prostorijom, mešaju se sa odsjajima vode i čine kupanje prijatnim.

Bioskop na trećem spratu neizostavan je deo porodične zabave. Na jednom kraju prostorije nalazi se plazma televizor od 62 inča sa pratećim ozvučenjem, a na drugom udobna "Boa" sofa iz kolekcije "Edra".

 

Na kraju, baštenski, spoljni deo kuće od trpezarije je odvojen pokretnim staklenim vratima.