PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kejt Mos dizajnirala enterijer kuće vredne 2,5 miliona funti

  • Objavljeno:
  • 4.10.2015

Posle mnogobrojnih modnih projekata i saradnji, supermodel Kejt Mos ušla je i u svet unutrašnjeg dizajna. Kejt je osmislila enterijer kuće "Ambar" (The Barnhouse) vredne 2,5 miliona funti. Za svrhe ovog projekta, Mos se udružila sa arhitektonskim i dizajnerskim studiom "Yoo" koji je u vlasništvu francuskog dizajnera Filipa Starka i preduzetnika Džona Hičkoksa.

 


   Komoda – lepotica sa sto lica

 

   Ona je nezaobilazan detalj u svakom stanu, holu, dnevnoj sobi, spavaćoj sobi, ali i u drugim            prostorijama stana. Bez nje se jednostavno ne može, a pogledajte i zašto.

 


 

Petosobnu kuću projektovala je kompanija "Yoo" u okviru izgradnje "luksuznih drugih domova" u ruralnim predelima Engleske, a izgrađena je na posedu veličine 263 hektara na mestu nekadašnjeg kamenoloma udaljenog 90 minuta od Londona.

 

 

"Bila sam zaintrigirana kada mi je Džon rekao za "Ambar", a zatim i ushićena što ću postati deo dizajnerskog tima. Stvorili smo luksuzni raj u šumi, savršeno mesto za odmor sa porodicom i prijateljima", rekla je Kejt.

 

 

Kuća poseduje fasadu od lokalnog kamena i drveta, dvovodni krov sa zabatom i veliku terasu sa bazenom. Unutra, pet spavaćih soba okružuje dnevnu prostoriju. Visoki zidovi, prozori od poda do plafona, geometrijski luster postavljen iznad klub stola i sofa krase dnevnu sobu. Prostor se nastavlja u trpezariju i kuhinju otvorenog plana.

 

 

Glavna spavaća soba sa impresivnim krevetom od ogledala jedna je od najupečatljivijih prostorija u kući. Ostale spavaće sobe ukrašene si tapetama sa viktorijanskim motivima.

 

 

Neutralna paleta i zemljani tonovi zidova poslužili su kao savršena pozadina za enterijer ispunjen bojama, dezenima i raznovrsnim materijalima, zaokružen umetničkim delima Demijana Hirsta i uramljenim fotografijama same Kejt. Kombinujući retro eleganciju i moderne detalje, želja dizajnerke bila je da uklopi deo londonskog glamura u prirodu.

 

 

Foto: designboom.com