PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Iskusite prirodu iz "kućica za ptice"

  • Objavljeno:
  • 25.5.2020

Okružene fjordovima i planinskim vencima u divljini Norveške, leže neobične kućice koje nude potpun osećaj slobode i spokoja. Namenjene turistima koji žele jedinstveno iskustvo prirodi, "Birdbox" kućice su idealne za one koji žele komfor i nenadmašan pogled na netaknute prirodne predele.

 

"Birdbox" je prefabrikovana kućica s jednom prostorijom koja je dizajnirana tako da vas što bolje približi netaknutim predelima. Jedan od glavnih aduta ovog utočišta u prirodi su široki kružni prozori, pa se iz bilo kog kutka sobe može uživati u panoramskom pogledu.

 

 

Kućica je dovoljno velika da pruži potreban komfor, ali u isto vreme dovoljno mala i lagana da se može postaviti na stubove i na taj način minimalno uticati na prirodno okruženje.

 

 

Kreator projekta je kompanija "Livit", koja je dizajnirala dva tipa kućica – mini koja je formi sobe i midi koja uključuje i čajnu kuhinju.

 

 

 

Oba modela odlikuju minimalistički dizajn sa atraktivnim prozorima i taman eksterijer koji se skladno uklapa u planinske masive.

 

 

Uz kućice dolazi i izdvojen toalet sa staklenim vratima – da bi u svakom trenutku mogli da uživate u pogledu.

 

 

"Birdbox je napravljena od materijala koji su otporni na sve vremenske prilike i ne zahtevaju održavanje. Kućice će biti postavljene širom zemlje gde vam se pruža mogućnost da doživite nova iskustva na svakom mestu koje posetite", objašnjava Aasbjorn Reksten Stigedal, direktor firme Livit.

 

 

Kućice su već sada dostupne za iznajmljivanje, pa ako se nađete u okolini grada Fauske u Norveškoj ili pak na jugu regije Langeland u Danskoj, ne propustite priliku da iskusite prirodu iz drugog ugla.

 

 

Foto: Livit