PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Impresivna kućica na drvetu na tri sprata

  • Objavljeno:
  • 12.11.2015

Inspirisan popularnom televizijskom emisijom  "Majstori za kuće na drvetu", 59-ogodišnji građevinac  Džej Hjuit iz Masačusetsa,izgradio je trospratnu kuću na četiri stabla javora za svoje unuke.

 

Bilo je potrebno više od dve godine da Hjuit izgradi dvanaest metara visoku kuću koristeći materijale preostale od njegovih građevinskih poslova ili kupljene na dvorišnim rasprodajama. Neki elementi, kao što su  na primer prozori, kupljeni su za svega jedan dolar.

 

 

Još i pre nego što su njegovi unuci rođeni, Hjuit je bio rešen da napravi najbolju kućicu na drvetu kojom bi se svako dete ponosilo.  "Kada sam bio dete, imao sam kućicu na drvetu, ali ona nije bila ništa više od komada šperploče zakucana za drvo kao platforma. Nisam ni sanjao da će kuća biti nalik ovome", priča Hjuit.

 

 

Kućica je u potpunosti obložena drvenom šindrom, poseduje  stepenište, dve terase, ulaznu prostoriju na prvom spratu, veliku dnevnu sobu od 30 kvadrata, čak i spiralni tobogan koji se spušta do zemlje. Iz dnevne sobe ka potrkovlju vode unikatne stepenice izrađene od lokalne breze. Vremenom je dodat i drveni most koji  kućicu spaja sa glavnom kućom. Kuća je snabdevena električnom energijom, a opremljena je i sistemom za ventilaciju.

 

 

Kuće su, nažalost, stavljene na prodaju, jer Hjuit planira da izgradi odmaralište na obali jezera u Nju Hempširu sa nekoliko kućica na drveću koje će iznajmljivati. Međutim, ako Hjuitov dom ne bude prodat, kućica na drvetu će biti proširena i spojena mostom od kanapa sa novom strukturom na drvetu.

 

 

Foto: boredpanda.com